Fürth’de 23 Nisan coşkusu

Fürth’de 23 Nisan coşkusu

ABONE OL
23:24 - 24/04/2023 23:24
Fürth’de 23 Nisan coşkusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Fürth şehrinde kutlandı, programda T.C. Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, Eğitim Ataşesi Dr. Mune Savaṣ, Fürth Büyükşehir Belediye başkanını temsilen 3.ncü Belediye Başkanı Dietmar Helm SPD Eyalet Milletvekili Arif Taşdelen, CSU Eyalet Milletvekili Petra Guttenberger, Din Hizmetleri Ataşesi, organize komitesi, dernek başkanlarının yanı sıra ҫok sayıda çocukların ve misafirlerin katılımıyla salon tıklım tıklım doldu.

SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI

Programın sunuculuğunu Öğretmen Zehra Tekin ve Aydın Kaval yaptı. Program saygı duruşu İstiklal ve Alman milli marşlarının ardından sonra Bayramın aҫılıṣ konuṣmasını yapan Başkonsolos Serdar Deniz salonun dolu olmasından dolayı ҫok mutlu olduğunu ifade ederek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bayramın gurbette coşkuyla kutlanmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

6.Subat.2023 tarihinde Kahramanmaraş eksenli depremden dolayı tüm ülkemizin yasa boğulduğunu ama birlik ve beraberlik içerisinde bu yaraları saracağız dedi. Başkonsolos programın hazırlanmasında emeği geҫenlere teṣekkür etti. Milli Eğitim Ataşesi Dr. Mune Savaş konuṣmasında yurt dışında Eğitime daha ҫok önem vereceklerini vurgulayarak çocuklarımız bizim geleceğimiz onlar iҫin hepimize düşen büyük görevler var hep birlikte bu görevlerimizi yerine getirmemiz gereklidir ifade etti.

İLK KEZ KATILDI

Fürth Büyükşehir Belediye Başkanını temsilen üzüncü Belediye başkanı Dietmar Helm konuṣmasında yıllardır Fürth şehrinde kutlanan Çocuk bayramına ilk defa katıldığını ifade etti salonun dolu olmasından dolayı ҫok mutlu olduğunu belirterek çocukların bayramını kutladı. Konuşmalarını yapmak iҫin Eyalet Milletvekilleri, Arif Taşdelen, Petra Gutenberger, Din Hizmetleri Ataşesi, Fürth Uyum meclisinin temsilcileri de selamlama konuşmalarını yaparak çocukların bayramını kutladılar.

ZENGİN PROGRAM

Konuşmalardan sonra program başladı salonu dolduran misafirler çocuk gruplarının sunmuş oldukları birbirinden güzel gösterilerini keyifle izlediler. Resim yarışmasında ödül kazanan çocuklara ödülleri Baṣkankonsolos Serdar Deniz ve Eğitim Ataşesi Dr. Mune Ataşe takdim etti. Dört saat süren programın ardından tüm çocuklar ve anne babaları bayramın güzel geҫmesinden memnun kaldıklarını ifade ettiler.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / FÜRTH

 

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.