Fransız Yeni Dalgası oyuncusu yaşamını yitirdi

Fransız Yeni Dalgası oyuncusu yaşamını yitirdi

ABONE OL
21:28 - 15/12/2019 21:28
Fransız Yeni Dalgası oyuncusu yaşamını yitirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yönetmen Jean Luc-Godard’ın filmlerindeki başrolleriyle sinema tarihinde özel bir yeri olan Anna Karina, 79 yaşında yaşamını yitirdi.

Fransız Yeni Dalgası’nın önemli oyuncularından Anna Karina, kanser tedavisi görüğü Paris’teki bir hastanede hayata gözlerini yumdu.

Çok genç yaşlarda Danimarka’dan Fransa’ya göçen Karina, kendisini ‘keşfeden’ eski eşi Jean Luc-Godard’ın ilham perisi olarak 1960’ların sinemasına damga vurdu.

1961’de evlendiği Godard’dan 4 yıl sonra boşanan Karina, Jacques Rivette, Luchino Visconti ve Tony Richardson’ın yönetmenliğinde çevirdiği filmlerle 1970’lerde de iz bıraktı. 

Aktrisin ardından Fransa Kültür Bakanı Franck Riester “Fransız sineması bugün öksüz kaldı, efsanelerinden birini kaybetti” dedi. 

 

 

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.