Fransa’da ölü sayısı 4 bini aştı: 24 saatte 509 ölü

Fransa’da ölü sayısı 4 bini aştı: 24 saatte 509 ölü

ABONE OL
09:25 - 02/04/2020 09:25
Fransa’da ölü sayısı 4 bini aştı: 24 saatte 509 ölü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, muhalefet partilerinin talebi üzerine Meclis’te kurulan özel komisyona, hükümetin Corona virüsü ile mücadelesi hakkında bilgi verirken, Fransa’da 3’üncü haftasına giren sokağa çıkma yasağının sona ermesinin zaman alacağını ve “genel anlamda kaldırılmasından çok, aşama aşama kaldırılacağını” açıkladı. Philippe, “Hayal kırıklıkları ve kötü haberler içeren bir süreç olacak” dedi.

Fransız Meclis’i 30 üyeli özel komisyon üyesi milletvekilinin tele konferans yöntemiyle bağlandığı toplantıda Başbakan Edouard Philippe ve Sağlık Bakanı Olivier Veran’ı dinledi. Milletvekilleri Başbakan’a neden ülkede maske, test ve solunum cihazı eksiğine çözüm bulunamadığını ve sokağa çıkma yasağından ne zaman çıkılacağını sordu.

“Hayal kırıklığı ve kötü haberler olacak”

Toplantıda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Philippe, ilk kez sokağa çıkma yasağının nasıl kaldırılacağı konusunda bilgi verdi. Philippe, “Muhtemelen, sokağa çıkma yasağını bir seferde, her yerde ve herkesi kapsayacak şekilde kaldıramayacağız. Bu konuda pek çok ekip oluşturduk ve bu ekipler muhtemel olasılıklar ve senaryolar üzerinde çalışıyor. Büyük ihtimalle yasak aşama aşama kaldırılacak. Bölgelere göre, yaşa göre, sektörlere göre karar verilecek. Ayrıca yeni bir test uygulama politikası söz konusu olacak. Bütün bunları aşamalar halinde göreceğiz. Ama her şey tedavi ve ilaç bulunmasına bağlı. Bu uzun bir mücadele olacak. Hayal kırıklıkları ve kötü haberler içeren bir süreç olacak” diye konuştu.

Fransa’da ölü sayısı 4 bini aştı: 24 saatte 509 ölü

Corona virüsü ile yoğun bir mücadele veren Fransa’da, ölü sayısındaki artış devam ediyor. Ülkede son 24 saat içinde 509 kişi yaşamını yitirdi, böylece salgın nedeniyle ölenlerin sayısı da 4 bin 32’ye yükseldi. Fransa Başbakanı Edouard Philippe, “sokağa çıkma yasağının genel anlamda değil aşamalar halinde sona ereceğini” açıkladı.

Fransa Halk Sağlığı Genel Müdürü Jerome Salomon, günlük bilgilendirme toplantısında virüsle mücadelenin günlük bilançosunu açıkladı. Son 24 saatte 509 kişinin öldüğünü buna karşılık 452 kişinin daha yoğun bakım alındığını belirten Salomon, hastanelerde halen 24 bin 639 kişinin tedavi gördüğünü, bunların 6 bin 17’sinin durumunun ağır olduğunu ve yoğun bakımda olduklarını belirtti.

Salomon, vaka sayısının da 56 bin 989’a yükseldiğini, 10 bin 935 kişinin ise hastanede gördüğü tedavi sonucu iyileşerek taburcu edildiğini kaydetti.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.