Fransa’nın Belarus Büyükelçisi Sınırdışı Edildi

Fransa’nın Belarus Büyükelçisi Sınırdışı Edildi

ABONE OL
10:21 - 18/10/2021 10:21
Fransa’nın Belarus Büyükelçisi Sınırdışı Edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Fransız AFP haber ajansı, Fransa’nın Belarus büyükelçisinin ülkeden sınırdışı edildiğini haber verdi. Habere göre Belarus yönetimi Büyükelçi Nicolas de Bouillane de Lacoste’un ülkeyi terk etmesini istedi ve büyükelçi de bunun üzerine Minsk’ten ayrılarak Fransa’ya döndü.

Büyükelçi’nin neden sınırdışı edildiğine dair henüz net bir bilgi bulunmuyor. Belarus basını ayrıca Belarus’un Paris Büyükelçisi Igor Fesenko’nun da ülkeye geri çağrıldığını iddia etti.

Fransa’nın Belarus Büyükelçiliği tarafından Çarşamba günü yapılan bir paylaşımda elçiliğin, Belarus yönetimi tarafından yasaklanan sivil toplum kuruluşu Govori Pravdu(Gerçeği Anlat) temsilcilerini ağırladığı belirtilmişti. Elçilikte ağırlanan kişiler arasında örgütün liderlerinden ve geçtiğimiz yıl yapılan seçimlerde cumhurbaşkanlığına da adaylığını koyan Andrey Dmitriev’in de bulunduğu açıklanmıştı.

Belarus’la AB ülkeleri arasındaki ilişki, Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukaşenko’nun kazandığı seçimlere hile karıştığı ve Lukaşenko’nun ülkede muhaliflere yönelik baskıları nedeniyle minimum düzeyde bulunuyor.

VOA tarafından geçilen Fransa’nın Belarus Büyükelçisi Sınırdışı Edildi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Fransa’nın Belarus Büyükelçisi Sınırdışı Edildi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Fransa’nın Belarus Büyükelçisi Sınırdışı Edildi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.