Fransa’da Rehine Olayı: “Zanlı Polisin Takibindeydi”

Fransa’da Rehine Olayı: “Zanlı Polisin Takibindeydi”

ABONE OL
21:10 - 06/08/2020 21:10
Fransa’da Rehine Olayı: “Zanlı Polisin Takibindeydi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Fransa’da bir bankada silahlı bir saldırgan 6 kişiyi rehin aldı. 34 yaşındaki zanlının, güvenlik yetkililerinin takibinde olan radikalleşmiş bir kişi olduğu belirtiliyor.

Fransa’nın kuzeyinde Le Havre kentindeki bir bankada yaşanan olayın ilk dakikalarında 6 kişiyi rehin alan saldırgan rehinelerden önce ikisini ardından birini serbest bıraktı.

“Zanlının psikolojik rahatsızlık geçmişi var”

Reuters haber ajansına bilgi veren bir yetkili, silahlı şüphelinin Fransız polisi tarafından bilinen ve güvenlik yetkililerinin takibinde olan bir kişi olduğunu belirtti.

Fransız yetkililer, zanlının ciddi psikolojik rahatsızlık geçmişi olduğunu da söyledi.

Reuters’a konuşan bir güvenlik kaynağı da, zanlının Filistin davasına destek içeren açıklamalar yaptığını, motosiklet ve sosyal medya platformlarına erişim talebinde bulunduğunu söyledi.

Olay yerini güvenlik çemberine alan polis, halka bankanın olduğu bölgeden uzak durmaları uyarısında bulundu.

Başkent Paris’in 200 kilometre kuzeybatısında bulunan Le Havre, İngiliz kanalı üzerinde bulunan 170 bin nüfuslu bir kent.

Kentin göreve yeni gelen belediye başkanı, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron döneminde başbakanlık görevinden Temmuz ayı başlarında istifa eden Edouard Philippe.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.