Frankfurt`ta Gaziantep rüzgârı esti

Frankfurt`ta Gaziantep rüzgârı esti

ABONE OL
22:48 - 03/12/2019 22:48
Frankfurt`ta Gaziantep rüzgârı esti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Geleneksel Gaziantep Kültür ve Dayanışma Gecesi, Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlendi.

2005 yılında kurulan Frankfurt Gaziantep Derneği (Gaziantep Gemeinde Frankfurt e.V.) tarafından, bu sene on ikincisi düzenlenen ‘Geleneksel Gaziantep Kültür ve Dayanışma Gecesi ‘ne başta Frankfurt olmak üzere Almanya’nın birçok kentinde yaşayan Gaziantepliler ve Gaziantep Dostları akın ettiler.

01 Aralık 2019 tarihinde Frankfurt’taki Saalbau/ Greisheim Salonlarında düzenlenen ve bine yakın davetlinin bir araya geldiği geceye, Frankfurt Başkonsolosluğu Konsolos Yüksel Oku, Frankfurt Gaziantep Derneği Başkanı Ökkeş Toy, Hessen Milletvekili Turgut Yüksel, Kubi Başkanı Arif Arslaner, Frankfurt Türk Sinema Festival Başkanı Hüseyin Sıtkı, Hessen Eyaleti Müsiad Başkanı Muhsin Kidik, Türk Müziği Gönül Dostları Derneği Başkanı Selma Ateş, Stuttgart Gaziantep Derneği Başkanı Ökkeş Ayata,  Ahmet Kalkan, Ahmet Deliaslan, Mehmet Dörtkaş katıldılar.

Frankfurt Gaziantep Derneği Başkanı Ökkeş Toy açılış konuşmasında; “Gaziantepliler olarak genel kültürümüzü özellikle genç kuşaklarımıza aşılamak istediğimiz kadar Gazianteplileri bir araya getirerek sosyal bağlarımızı da güçlendirmek istiyoruz” dedi.

Toy, ‘Bugün hepimiz Gaziantepliyiz. Değerli konuklarımız, 13. Gaziantep Kültür ve Dayanışma gecemiz bu kez daha da anlamlı, Derneğimizin Sosyal Sorumluluk projeleri de bu çerçevede gelişti. Gecenin tüm geliri bu kez öncelikle Gaziantep’te yaşayan çocuklarımıza ihtiyaçları için kullanılacaktır. Frankfurt’taki Gaziantepliler olarak biz de sosyal dayanışma odaklı çalışmalarımızı sürdürmek azim ve kararlığında olduğumuzu bir kez de bu vesile ile hatırlatmak istedik” diye konuştu.

Frankfurt Gaziantep Derneği Başkanı Ökkeş Toy konuşmasının sonunda tüm katılımcı ve sponsorlara teşekkür etti.

Başkonsolos Burak Karartı’nın selamlarını getirdiğini belirtip etkinliğe katılmaktan memnuniyetini belirten Frankfurt Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Yücel Oku, ‘Bugün sizlerle bir araya gelmemize vesile olan, bu güzel gecenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Almanya’da kurulan derneklerimizin sosyal sorumluluk kapsamında kamu yararına düzenledikleri geceler, şehirlerimizin kültürel ve manevi miraslarını hatırlatmak suretiyle vatandaşlarımızın birlik, beraberliğine katkıda bulunmaktadırlar. Aynı zamanda bu gecelerde düzenlenen kampanyalarla yardıma muhtaç ailelerin ve çocuklarım ihtiyaçlarının karşılanması bu faaliyetlere ayrı bir değer katmaktadır’ dedi.

Gecenin sunuculuğunu üstlenen Güzin Bakışoğlu ve Ülkü Yiğitbaşı, sunumlarında Gaziantep ve Dayanışma başlıklarına vurgu yaptılar.

“Dernek üyeleri olarak uzun yıllardan beri yurtdışında Gaziantep kültürünü yaşayıp-yaşatırken, farklı kültürel özellikleri taşıyan insanların sıcak ilişkiler içinde insanlık kültürünü zenginleştirebileceğinin örneğini veriyoruz ve bunu sürekli kılma hususunda inançlıyız’ diyen Güzin Bakışoğlu, ‘Köken kültürünü genç kuşaklara aktarabilmek, dayanışma ve iletişimi güçlendirmek, milletlerarası kültürel çeşitliliği geliştirmek ve teşvik etmeyi amaçlayarak yola çıktık.

Ülkemizin daha yakından tanıtılması ve yerel kültürümüzün yaşanıp yaşatılması, Yurtdışında ve özellikle Avrupa’da yaşayan Gazianteplilerin kültürel kökenleriyle ve Gaziantep’le bağlarını güçlü ve sürekli canlı tutmak için yaptığımız çalışmaları oldukça yoğun bir tempoda sürdürmekteyiz’ diye konuştu.

Bakışoğlu sunumunda, ‘Dernek olarak Sosyal dayanışma ve sorumluluk bilinciyle “Birlik ve beraberlikten güç doğar ve dayanışma inceliktir.” ilkeleriyle bugüne kadar başarılı bir şekilde Gaziantep’te hayata geçirdiğimiz sosyal dayanışma ağırlıklı projelerimiz, Gaziantep Kültür ve Dayanışma Günü etkinliklerinin en önemli sonuçlarından biridir.

On üçüncü Gaziantep Kültür ve Dayanışma Gecemizde bu defa başlıca amacımız hep birlikte Gaziantep’teki kız çocuklarımızın ihtiyaçları için kullanılacaktır’ dedi.

Aynı zamanda Dernek Genel Sekreteri de olan Güzin Bakışoğlu; “Gaziantep 7500 yıllık geçmişinin imbiğinden süzülerek gelen eşsiz zengin kültür değerlerini yaşayıp yaşatan, yürekleri memleket aşkıyla çarpan yiğit evlatlarının Kahramanlık Destanı yazdığı şehirdir. Buradan Selam olsun Gazi şehrime” diye sunumunu tamamladı.

Düzenlenen gecede Gaziantep’i tanıtan bir film gösterildi ve el sanatları sergisi açıldı. Arıca hat sanatından örnekler sunuldu. Gaziantep’in zengin mutfak kültürüne ait eşsiz lezzetler de davetlilere sunuldu. Gaziantep’in sevilen sanatçısı Faruk Lök ve Pop Star Esra Sezer, Frankfurt’un sevilen Musiki Üstatları ile birlikte renk kattı. Ayrıca geceye katılan yarınlarımızın teminatı olan küçük davetliler de unutulmadı.

Profesyonel yüz boyama ekipleri tarafından yüzleri boyanan çocuklar oldukça neşeliydi. Tombala çekilişi düzenlenerek kazananlara Türkiye’de tatil, Gaziantep’e THY Uçak bileti Murat Turgut ve Gaziantep dosttu talihlilerine çıktı ve çeşitli hediyeler verildi.

ha-ber.com/Frankfurt
Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.