Frankfurt Polisi göçmenleri ağırladı

Frankfurt Polisi göçmenleri ağırladı

ABONE OL
13:58 - 03/12/2022 13:58
Frankfurt Polisi göçmenleri ağırladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Frankfurt Emniyet Müdürlüğü, koronavirüs salgını nedeniyle iki yıldır yapılamayan ‘Göçmenlerle Buluşma’ etkinliğini, çok sayıda polis yetkilisinin ve kentteki göçmen kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirdi.

 

Frankfurt Polisi göçmenleri ağırladı

SORUMLULUĞU MÜLLER ÜSTLENDİ

Mesleğe Frankfurt’ta başlayan Müller, son olarak Hessen’in başkenti Wiesbaden Emniyet Müdürü olarak görev yaptı. Frankfurt ve Wiesbaden, geçen yıllarda Alman Polisi’ne güvenin büyük ölçüde sarsılmasına neden olan ‘NSU 2.0’ skandalının ortaya çıktığı iki kent. İki şehirde bazı polis karakollarındaki bilgisayarlardan elde edilen gizli adres bilgileri aşırı sağcıların eline geçmiş, aralarında Türkiye kökenli avukat Seda Başay-Yıldız’ın da yer aldığı çoğu kadın hukukçu, siyasetçi ve sanatçıya ‘NSU 2.0’ imzalı ölüm tehdidi içeren mektuplar yollanmıştı. Polis memurları ifade vermeyi reddettikleri için aydınlatılamayan bu skandal, söz konusu polislerden bir bölümünün de mektupları yazanlar arasında yer alabileceği kuşkularına neden oldu. ‘NSU 2.0’ skandalının avukat Seda Başay Yıldız tarafından ortaya çıkarılması üzerine yürütülen soruşturma sırasında çok sayıda polis memurunun aktif üyesi olduğu aşırı sağcı sosyal medya platformlarının varlığı gündeme gelmiş, bu kapsamda bazı polisler açığa alınmış, bazıları hakkında disiplin, bazıları hakkında da adli soruşturmalar başlatılmıştı. Bu sırada Hanau’da 19 Şubat 2020 tarihindeki katliamda görev alan Frankfurt Emniyet Müdürlüğü’nün Özel Harekât Birimi içinde de aşırı sağcı polislerin varlığı ortaya çıkınca, eleştiriler üzerine feshedilen birimin yeniden yapılanmasının sorumluluğunu Müller üstlenmişti.
Frankfurt Polisi göçmenleri ağırladı

KARIŞMAYA HAKKIM YOK

Emniyet Müdürü Stefan Müller, kendisine ‘NSU 2.0’ skandalına karışan polis memurlarıyla ilgili sorularımıza, bu konuda halen bir adli soruşturmanın devam ettiğini belirterek yanıt vermedi. Müller, görevleri itirabıyla bu konudaki tüm bilinmeyenleri açığa çıkarmakla görevli polislerin, haklarında kuşku olmasına rağmen yargı karşısında ‘susma hakkı’na sığınmalarını, bir polis şefi olarak nasıl karşıladığına dair sorumuz üzerine “Bu maalesef onların da hakkı. Buna karışmaya hakkım yok. Ancak adalete yardımcı olmalarını tavsiye edebilirim” demekle yetindi.
Frankfurt Polisi göçmenleri ağırladı

HATALARDAN ÖĞRENECEĞİZ

Daha önce Giessen’deki Orta Hessen Emniyet Müdürü olarak görev yapan Frankfurt Emniyet Müdür Yardımcısı Christian Vögele de ‘şeffaf, açık ve halkın polisi’ olmayı hedeflediklerini söyledi. Vögele, polis içinde peş peşe sözü edilen skandalların çıkması üzerine Hessen Eyalet İçişleri Bakanı Peter Beuth tarafından görevlendirilen ‘Uzmanlar Komisyonu’nda yer almıştı. Polis teşkilatının imajını düzeltmek ve yaşanan skadallarla ilgili çözümler önermek üzere hem Emniyet hem de İstihbarat Teşkilatı’ndan ve sivil uzmanlardan oluşan komisyonun çalışması hakkında bilgi veren Vögele, “Hatalardan öğreneceğiz. Ayrıca kendimize, çalışmalarımıza başkalarının gözleriyle, onların gözlerini ödünç alarak bakacağız” dedi.

ha-ber.com/Gürsel Köksal/Frankfurt

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.