Frankfurt Başkonsolosu Karartı’dan DİTİB’e veda ziyareti

Frankfurt Başkonsolosu Karartı’dan DİTİB’e veda ziyareti

ABONE OL
22:13 - 30/08/2020 22:13
Frankfurt Başkonsolosu Karartı’dan DİTİB’e veda ziyareti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

4 yılla yakın görev süresini tamamlayan Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı veda turlarına devam ediyor.

Frankfurt Başkonsolosluğu görevini başarıyla sürdüren Başkonsolos Burak Karartı, Ankara’ya dönmeden önce Frankfurt DİTİB Merkez Camii’ne veda ziyareti gerçekleştirdi. Cemaatle birlikte Cuma namazı eda eden Başkonsolos Karartı ardından vatandaşlarla vedalaştı.

Başkonsolos Burak Karartı, Almanya’da yaşayan vatandaşların birlik ve beraberlik içerisinde olması ve çocuklarının daha iyi bir eğitim almaları için ebeveynlerin daha fazla gayret ve öz verili olması konusunda çağrıda bulundu. Başkonsolosluğun hizmet anlayışında ciddi anlamda ilerleme olduğunu söyleyen Karartı, “Almanya’da Türk toplumu için DİTİB teşkilatı önemli bir müessesedir. Çok güzel ilişkiler içerisinde çalışmalarımızı yürüttük. Her zaman vatandaşlarımızın yanlarında olduğumuz duygusunu hissettirmeye çalıştık. Ailece Frankfurt’un güzel hatıralarını ve burada kurduğumuz dostlukları daima canlı tutacağız” dedi.

Frankfurt Dini Danışma Kurulu Başkanı Sıddık Yıldırım, Hessen DİTİB Eyalet Birilği Başkanı Salih Özkan ve yönetim kurulu üyeleri ile Frankfurt DİTİB Merkez Camii Başkanı Kerim Turçin’in hazır bulunduğu veda ziyaretinde, Başkonsolos Karartı vatandaşlarla helalleşti.

Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı ardından Hessen DİTİB eyalet birliği yöneticileriyle bir araya geldi. Eyalet Birliği çalışma ofisinde gerçekletirilen veda programında da, Frankfurt Dini Danışma Kurulu Başkanı Sıddık Yıldırım, Hessen DİTİB Eyalet Birilği Başkanı Salih Özkan, Başkonsolos Karartı’nın veda ziyaretinden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, görev süresi boyunca vatandaşlara verdiği desteğin takdire şayan olduğunu ifade ettiler ve yeni görevinde başarı dilediler.

Dört yıldır Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosu olarak görev yapan Burak Karartı, Ankara’ya dönmeden önce Türk toplumana ithafen sosyal medya hesabından bir veda mesajı yayımladı.

Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı’nın veda mesajında şu ifadelere yer verdi:

Kıymetli Vatandaşlarımız,

Görev Bölgemizdeki Türk Toplumunun Değerli Üyeleri,

Frankfurt Başkonsolosu olarak sizlere hizmet etme fırsatını bulduğum görev süremin sonuna gelmiş bulunmaktayım. Ankara’da Dışişleri Bakanlığımızdaki yeni görevime başlamak üzere yakında Frankfurt’tan ayrılacağım.

Başkonsolosluk olarak sizlerin memnuniyetini esas alan bir yaklaşımla, özenli, hızlı ve sonuç üreten bir hizmet sunma çabası içinde olduk. Çalışmalarımıza ve hizmetlerimize zaman zaman sizler de değerli fikirlerinizle yön verdiniz, etkinliklerimize katılımınızla katkı sağladınız. Tavsiyeleriniz ve eleştirileriniz, hizmet kalitemizin yükseltilmesine yönelik çabalarımızda bizim için yol gösterici oldu.

Kapsayıcı ve kucaklayıcı bir yaklaşımla toplumumuzun her kesimine eşit yakınlıkta olmak görevimi yerine getirirken temel prensibimdi. Bunun toplumumuzda karşılık bulması beni ziyadesiyle mutlu etti. Almanya’daki Türk toplumunun kaydettiği gelişmeye, sivil toplum kuruluşlarımızın güçlenen kapasitesine ve Türk kökenli insanların yaşadıkları bu ülkeye birçok alanda sağladıkları önemli katkılara tanıklık etmek benim için ayrı bir memnuniyet vesilesiydi.

Toplumumuzun bütününü ilgilendiren belli başlı konularda sivil toplum kuruluşlarımızın eşgüdüm ve işbirliği içinde çalışmalarına zemin sağlayacak Hessen Türk Dernekleri İnisiyatif Platformu’nun oluşumu, birlikte hayat geçirdiğimiz önemli bir girişim oldu. Platformun toplumumuz içinde hep arzu ettiğimiz beraberliği ve dayanışmayı güçlendirecek değerli bir mekanizma işlevi göreceğine inanıyorum. Platform çatısı altında biraraya gelen tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ve onların kıymetli temsilcilerine şükranlarımı sunuyor, bu girişime destek veren kuruluşlarımızın sayısının artmasını diliyorum.

Ülkemizi temsil ve sizlere hizmet etme onurunu yaşadığım Frankfurt Başkonsolosluğu görevim, bana eşsiz bir mesleki deneyim kazanma imkanı da sağladı. Görevim boyunca kıymetli destek ve yönlendirmelerinden istifade ettiğim Berlin Büyükelçimiz Sayın Ali Kemal Aydın’a, yakın koordinasyon içinde çalıştığımız Almanya’daki diğer Başkonsoloslarımıza ve bu görevin sorumluluklarını birlikte ifa ettiğimiz değerli mesai arkadaşlarıma teşekkürü bir borç biliyorum.

Görevimi devredeceğim değerli meslektaşım Erdem Tunçer’in öncülüğünde Başkonsolosluğumuzun çalışmalarının daha ileri noktalara taşınacağına inanıyorum.

Ailece Frankfurt’un güzel hatıralarını ve burada kurduğumuz dostlukları daima canlı tutacağız.

Hepinize içten sevgi ve saygılarımı sunuyor, sağlık ve mutluluk dolu günler diliyorum.”

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.