Frankfurt AIRTEC havacılık fuarı

Frankfurt AIRTEC havacılık fuarı

ABONE OL
21:04 - 06/11/2012 21:04
Frankfurt AIRTEC havacılık fuarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Frankfurt AIRTEC havacılık fuarı

Almanya’nın Frankfurt kentinde başlayan AIRTEC fuarına katılan Milli Savuna Bakanlığı Savunma Sanayii Müsteşarlığı Amerika ve Avrupa Bölge Müdürü Sabit Ümit Ergin, Türkiye’nin son 10 yılda savunma sanayisinde adını duyurmaya başladığını söyledi

Ergin, yaptığı açıklamada, ”Müsteşarlığımızın esas kuruluş amacı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin modernizasyonu ve bu kapsamda yerli savunma sanayisinin geliştirilmesi” dedi.

Burada stratejik planlar hazırlandığını ifade eden Ergin, ”2012-2016 yılları arası için hazırlanan stratejik planımızda, bir önceki stratejik planda belirlenen ve ulaşılan 1,1 milyar dolarlık ihracat hedefini 2 milyar dolara çıkarmak var. Bu hedefe ulaşmak için de dünyanın pek çok yerinde fuarlara katılıyoruz ve firmalarımıza destek oluyoruz” dedi.

Deniz araçları konusunda da büyük çalışmalar yapıldığını ifade eden Ergin, ”Son 10 yılda Türkiye savunma sanayisinde adını duyurmaya başladı. Kendi ürünlerimizi geliştirmeye başladık. Artık dünyada Türk savunma sanayisi denildiği zaman isimlerimiz var. Altay isimli kendi tankımızı geliştiriyoruz, cirit isimli füzemiz var, insansız hava aracı Anka’yı geliştiriyoruz. Atak isimli helikopterimizi geliştiriyoruz” diye konuştu.

AIRTEC havacılık ve yan sanayi fuarı 8 Kasım’a kadar devam edecek.


ha-ber.com 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.