Florida bu yıl olimpiyat oyunlarını Tokyo’dan almak istiyor

Florida bu yıl olimpiyat oyunlarını Tokyo’dan almak istiyor

ABONE OL
15:37 - 27/01/2021 15:37
Florida bu yıl olimpiyat oyunlarını Tokyo’dan almak istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Florida eyaleti temsilcisi, Uluslararası Olimpiyat Komitesi‘ne Tokyo Olimpiyatlarının son durumunun gün ışığına taşınması için bir teklif sundu.

Florida Eyaletinin CFO’su Jimmy Patronis, IOC’ye olimpiyat oyunlarının bu yıl son dakikada yer değiştirebileceğini söyledi.

Geçen yıl ertelenen ve bu yıl Japonya’nın ev sahipliğinde gerçekleşmesi planlanan olimpiyat oyunlarının şansının kaybolduğu konuşuluyor.

Bir tarafta Japon hükümetin tutarsızlıkları, öbür tarafta salgından dolayı halkın azalan desteği, şimdi Florida’yı olimpiyat oyunların yeni ev sahibi olma ihtimalini artırıyor.

Florida’nın salgın sırasında büyük spor etkinliklerine ev sahipliği yaptığı için böylesine büyük bir küresel olayı idare edebileceği kabul ediliyor.

Florida eyalet temsilcisi Patronis “Florida 2019’da 131 milyon turist aldı. Eyaletimiz, böylesine büyük bir organizasyon için gerekli altyapı, otel ve bakımlı ulaşıma ağına sahiptir” dedi.

Ancak Patronis başvuru mektubunda Florida’daki COVID vakalarının sayısının tüm Japonya’dakinden yaklaşık beş kat daha fazla olduğundan bahsetmedi.

Pandeminin başlangıcından bu yana, Florida’da 1,6 milyondan fazla insan Covid için pozitif test yaptı.

Her şeye rağmen Patronis oldukça iyimser bir şekilde, “Florida, neredeyse hiçbir ücret ödemeden dünya çapında Olimpiyat etkinliklerine başarıyla ev sahipliği yapabilir.” diyerek umudunu yeniledi. (Tourexpi)

Resim: © AA

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.