Florida Açıklarında Kaybolan 39 Kişi Aranıyor

Florida Açıklarında Kaybolan 39 Kişi Aranıyor

ABONE OL
10:23 - 26/01/2022 10:23
Florida Açıklarında Kaybolan 39 Kişi Aranıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Sahil Güvenlik ekipleri , insan kaçakçıları tarafından kullanıldığı sanılan bir teknenin Florida açıklarında alabora olması sonucu kaybolan 39 kişiyi arıyor.

Devrilmiş tekneye tutunarak hayatta kalan bir kişi yetkililere teknenin Bahamalar’ın Bimini adasından Cumartesi gecesi yola çıktığını ve 39 yolcusunun daha olduğunu bildirdi.

Kazadan sağ kurtulan göçmen, yetkililere teknenin Miami ve Cape Canaveral arasındaki Fort Pierce Körfezi’nin 72 kilometre doğusunda battığını ancak yolcuların hiçbirinin can yeleği giymediğini belirtti.

Sahil Güvenlik havadan ve karadan 218 kilometrelik bir alanda arama çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Teknedeki yolcuların hangi ülkelerden olduğu ise açıklanmadı.

Florida açıklarında ABD’ye gitmek için yola çıkan, çoğu Haitili ya da Kübalı göçmenleri taşıyan kalabalık teknelerin alabora olması ya da batması sık yaşanan bir durum.

ABD Sahil Güvenlik devriye ekipleri Haiti, Dominik Cumhuriyeti, Küba ve Bahamalar etrafında devriye geziyor.

ABD Sahil Güvenliği 2021’in Ekim ayından bu yana 127 ve önceki beş yıl boyunca da 7 bin 400 Kübalı göçmeni yakaladı.

Karayip adası Haiti’de artan ekonomik kriz ve çetelerin adam kaçırma eylemleri son yıllarda tekneyle ABD’ye ulaşmaya çalışan göçmenlerin sayısının da artmasına neden oldu.

VOA tarafından geçilen Florida Açıklarında Kaybolan 39 Kişi Aranıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Florida Açıklarında Kaybolan 39 Kişi Aranıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Florida Açıklarında Kaybolan 39 Kişi Aranıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.