“Fiyat istikrarı temel hedefimiz olacaktır”

“Fiyat istikrarı temel hedefimiz olacaktır”

ABONE OL
19:10 - 04/06/2023 19:10
“Fiyat istikrarı temel hedefimiz olacaktır”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kabinede Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Mehmet Şimşek görevi Nureddin Nebati’den devraldı.

Devir teslim töreni sırasında açıklamalarda bulunan Şimşek, fiyat istikrarının temel hedef olacağını belirtti ve enflasyonun tek hanelere düşürülmesinin Türkiye için hayati önem taşıdığını vurguladı.

Şimşek, “Enflasyonun orta vadede tek hanelere düşürülmesi ülkemiz için hayati önem taşımaktadır” ifadesini kullandı.

“Hükümetimizin temel hedefi toplumsal refahı artırmaktır” diyen Şimşek, “Önümüzdeki dönemde bu hedefe ulaşmada, şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkemiz olacaktır” dedi.

Şimşek, Vakit kaybetmeden orta vadeli program çalışmalarımıza başlayacağız. Maliye politikası ve yapısal reformlarla Merkez Bankamıza enflasyonla mücadelede destek olmak temel politikamız olacaktır. Çalışmalarımızı eşgüdüm içerisinde, güçlü koordinasyonla yürüteceğiz” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı, “Türkiye’nin rasyonel zemine dönme dışında seçeneği kalmamıştır. Küresel zorlukların, jeopolitik gerginliklerin arttığı konjonktürde kurumsal kalite ve kapasitemizi güçlendirerek makro finansal istikrarı önceliklendireceğiz” ifadelerini de kullandı.

Şimşek, Nureddin Nebati’ye teşekkür ederken, Nebati de “Bizler için en önemlisi milletimizle yan yana verdiğimiz bu mücadeleye en ufak bir gaflete düşmeden aralıksız hizmete devam etmektir. Aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz” dedi.

VOA tarafından geçilen “Fiyat istikrarı temel hedefimiz olacaktır” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Fiyat istikrarı temel hedefimiz olacaktır” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Fiyat istikrarı temel hedefimiz olacaktır” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Tüm Yorumlar (1)
    • Mert

      İşte 22 yıldır AKP tarafından sömürülen bu öküz millet halen uyanmayacak akıllanmayacak.
      —–https://haber.sol.org.tr/haber/ayni-gun-resmi-gazetede-hem-bakan-oldu-hem-tesvik-aldi-376599—-
      Bu türk milleti kadar eğitimsiz zır cahil, aşağılık alçak onursuz putperest bir başka millet yok. Yahu size ne Recep Tayyip Erdoğan gibi bir Firavun, bir Karun gibilerin tahtından makamından illa onu başınızda iktidarda tutmak istersiniz one Oy verirsiniz?
      Bu zihniyetin ceplerinde Dolar+EUR, altında Mercedes BMW Porsche Jeep binenler ülkemizdeki ekmek kuyruğunda, et kuyruğunda bekleyen, fakir fukara yetim vatandaşın kaderiyle oynayan aşağılık maymun mahlukatlar. Biraz Kasas suresini okuyunuz. ”Kārûn Mûsâ’nın kavmindendi. O, gücüne dayanarak onlara haksızlık etmekteydi. Biz ona öyle hazineler vermiştik ki sadece anahtarlarını güçlü kuvvetli bir ekip bile zor taşırdı. Halkı ona şöyle demişti: “Sakın şımarma! Bil ki Allah şımarıkları sevmez.” ”Kārûn, “Bu serveti sahip olduğum bilgi sayesinde elde ettim” diye karşılık verdi. Bilmiyor muydu ki Allah ondan önceki kuşaklardan, ondan daha güçlü ve daha çok servet biriktirmiş kimseleri helâk etmişti. Ama suçluluğu kesinleşmiş olanlara artık günahları sorulmaz”! ”Kārûn gösterişli bir şekilde kavminin karşısına çıkardı. Dünya hayatını arzulayanlar, “Keşke Kārûn’a verilenin bir benzeri bize de verilseydi! Doğrusu o çok şanslı!” derlerdi.” ”Sonunda biz onu ve sarayını yerin dibine geçirdik. Artık Allah’a karşı ona yardım edecek adamları olmadığı gibi, kendi kendini kurtarabilecek durumda da değildi.”

      Yanıtla
      +0
      -0