Fiona Kasırgası Karayipler’den Sonra Kanada’yı Vurdu

Fiona Kasırgası Karayipler’den Sonra Kanada’yı Vurdu

ABONE OL
18:28 - 24/09/2022 18:28
Fiona Kasırgası Karayipler’den Sonra Kanada’yı Vurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Karayipler’de başta ABD’ye bağlı Porto Riko olmak üzere birçok adada büyük hasar yaratan Fiona Kasırgası, Kanada’nın doğu kıyılarına ulaştı.

Kasırganın etkisiyle evler denize sürüklendi, çatılar uçtu ve Nova Scotia’da binlerce kişi elektriksiz kaldı.

Kanada için tarihi nitelikte olduğu belirtilen kasırga nedeniyle Başbakan Justin Trudeau, eski Başbakan Şinzo Abe’nin cenaze törenine katılmak üzere gideceği Japonya seyahatini, hükümetin acil durum müdahalesini desteklemek üzere erteledi.

Yetkililer, Nova Scotia ve Prens Edward Adası’nda ‘aşırı tehlikeli dalgalar’ ve ‘şiddetli sel’ nedeniyle kıyı bölgelerinde yaşayanlara tahliye çağrısı yaptı.

Ülkenin en büyük iki havayolu şirketi Air Canada ve WestJet Airlines, Cuma akşamından itibaren bölgesel seferlerini askıya aldı.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi (NHC) fırtınanın kasırga düzeyinden ‘tropikal siklon’ kategorisine gerilediğini açıkladı.

Ancak Kanada’nın Atlantik kıyılarında Nova Scotia’dan Aziz Lawrence Körfezi’ne uzanan bölgede kasırga gücünde rüzgar ve yağışların devam ettiği belirtiliyor.

Yaklaşık bir hafta önce Porto Riko ve Karayipler’in diğer bölgelerini vuran Fiona, Kanada Kasırga Merkezi’nin ülke tarihinde karaya vuran herhangi bir fırtınanın en düşük atmosfer basıncını kaydetmiş olabileceğini söylediği Nova Scotia, Canso ve Guysborough arasında karaya ulaştı.

Fırtınanın en fazla hissedildiği Nova Scotia’da çok sayıda ağaç devrildi, birçok binanın çatısı uçtu. Bölge sakinlerinin yüzde 79’unu oluşturan yaklaşık 414 bin kişi elektriksiz kaldı.

Birçok yol fırtına nedeniyle kullanılamaz hale gelirken, bölgede mobil telefon hatlarında da bağlantı sıkıntısı yaşanıyor.

Fiona Kasırgası nedeniyle geçen hafta Karayipler’de en az 8 kişi yaşamını yitirdi. Sıcak hava dalgası etkisi altındaki 3 milyon 300 bin nüfuslu Porto Riko’nun neredeyse tamamında elektrik kesintisi yaşandı. Kasırgadan 5 gün sonra hala 1 milyon kişi hala elektriksiz.

VOA tarafından geçilen Fiona Kasırgası Karayipler’den Sonra Kanada’yı Vurdu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Fiona Kasırgası Karayipler’den Sonra Kanada’yı Vurdu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Fiona Kasırgası Karayipler’den Sonra Kanada’yı Vurdu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.