“Finlandiya’nın Üyeliği NATO’yu Daha Güçlü Yapacak”

“Finlandiya’nın Üyeliği NATO’yu Daha Güçlü Yapacak”

ABONE OL
16:43 - 31/03/2023 16:43
“Finlandiya’nın Üyeliği NATO’yu Daha Güçlü Yapacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, TBMM’de Finlandiya’nın NATO’ya katılımına onay verilmesini memnuniyetle karşıladığını belirterek, Finlandiya’nın üyeliğinin NATO’yu daha güçlü ve güvenli yapacağını söyledi.

Stoltenberg sosyal medya hesabından paylaştığı mesajlarda, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Finlandiya’nın üyeliğini onaylamasını memnuniyetle karşılıyorum. Bu, tüm NATO ailesini daha güçlü ve daha güvenli kılacaktır” diye yazdı.

NATO Genel Sekreteri ayrıca, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö’yü tebrik etti ve Finlandiya bayrağını NATO Genel Merkezinde göndere çekmeyi dört gözle beklediğini ifade etti.

Stoltenberg yine sosyal medyadan yayınladığı videoda, 30 NATO ülkesinin hepsinin Finlandiya’nın üyeliğini onayladığını belirterek, Niinistö ile bir telefon görüşmesi yaptığını ve onu kutladığını kaydetti.

“Finlandiya’nın üyeliği Finlandiya’yı daha güvenli, NATO’yu ise daha güçlü yapacaktır” diyen Stoltenberg, Finlandiya’nın NATO’ya katkısının önemini vurguladı. İsveç’in de bir an önce NATO’ya katılımının herkesin çıkarına olacağını dile getiren NATO Genel Sekreteri, “İsveç’i de en kısa zamanda NATO üyesi olarak görmeye sabırsızlanıyorum” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı da Türkiye’nin onayını memnunlukla karşıladıklarını ve İsveç’in üyeliğinin de hızla onaylanmasını teşvik ettiklerini söyledi.

Bakanlık sözcüsü, “İsveç ve Finlandiya her ikisi de NATO değerlerini paylaşan güçlü ve yetkin ortaklar, ittifakı güçlendirecek ve Avrupa güvenliğine katkıda bulunacaklar” dedi.

TBMM’de dün akşam yapılan oylamada, Finlandiya’nın NATO’ya katılım protokolüne onay verilmesine ilişkin yasa teklifi 276 oyla kabul edilmişti.

Türkiye’de hükümet, terörle ilgili endişeleri karşılanmadan İsveç’in NATO üyeliğine ise onay vermeyeceğini söylüyor.

Finlandiya ve İsveç, geçen yıl Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından NATO üyeliğine başvurmuştu.

VOA tarafından geçilen “Finlandiya’nın Üyeliği NATO’yu Daha Güçlü Yapacak” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Finlandiya’nın Üyeliği NATO’yu Daha Güçlü Yapacak” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Finlandiya’nın Üyeliği NATO’yu Daha Güçlü Yapacak” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.