FİLİSTİ`NE NAMUS BORCUMUZ YOK!

ABONE OL
16:53 - 16/05/2021 16:53
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Biz Atatürk’e veya Cumhuriyete namus borcumuzu ödeyemedik. Çanakkale şehitlerimize borcumuzu ödeyemedik.

Biz ordumuza sahip çıkamadık.

Hakka, adalete sahip çıkamadık.

Doğrulara destek veremedik, hırsızın adını bağıramadık.

Çin’de, Irak’ta soyumuza destek veremedik.

AKP başkanı Erdoğan çıkmış diyor ki “İsrail’in Filistin şehirlerinde ve Kudüs’te sergilediği saldırganlığa karşı çıkmak insanlığın tamamının namus borcudur. “

Birinci olarak bilmen gereken şey, Borç Geri verilmek üzere alınan veya ödenmesi gerekli para veya başka bir şeydir.

Senin de anlayacağın gibi, borcun verilmesi için önceden alınması gerekiyor. Biz Filistin’den ne borç aldık nede bize karşı geçmişte “namuslu “bir duruş sergileyip destek verdi.!

Kısacası “namus “borcumuz yok Filistin’e.

Dünya üzerinde bir insanlık dramı yaşanıyorsa, çocuklar ölüyorsa buna karşı tepkisiz kalınmamalıdır. Fakat bu işler din çatısı altında yapılamaz. Ezilen Müslümansa ya da Arap’sa tepki isteniyorsa bu insanlık borcu olamaz!

Örnek derseniz, Rabia`yı hepimiz tanıdık fakat bizden birinin hatırasını yaşatmak için simgeler kullanmadılar. Atatürk gibi dünya lideri olmuş birisi bile hatırlanmadı Rabia kadar.

Kısacası siyasette kutsallıktan bahsedilip Filistin savunması yapanlar, insanlıktan uzaklaştıklarının farkında değillerdir.

Filistin toprakları kutsal ise, Arapların bu işten neden haberleri yok?

Filistin’in derdini bütün İslam alemi göremiyor mu?

Bir tek biz mi farkındayız. Yoksa Müslümanların kutsal kitaplardaki İsrail oğullarına “vaad edilmiş” topraklar hakkında başka görüşlerimi var!

İsrail oğulları için kutsal olan topraklardan bahsediyorum.

Ayette Musa peygamberin kavmine söyledikleri anlatılır “Ey kavmim! Allah’ın sizin için (vatan olarak) yazdığı kutsal topraklara girin, sakın geri dönmeyin, sonra kaybedenler siz olursunuz.”

Kuran okuyan herkes bilecektir ki Musa peygambere vahiy ile söylenmiştir bu sözler. Hz. Musa ve kavmi toplanarak Filistin’e doğru yola çıkarlar bu vahiy üstüne.

Fakat yolda kavimdekiler gitmekten vaz geçer ve Kuranda anlatıldığına göre ceza gelir bu insanlara.

“Öyleyse onlar yeryüzünde şaşkın şaşkın dolaşmak üzere oradan (kutsal topraklar) kırk yıl mahrum bırakılmışlardır”.

Bana inanmayanlar için Diyanetin açıklamasından da iki satır ekleyelim yazımıza;

“ (vaad edilen topraklar) adıyla da anılan bu yerler Kitâb-ı Mukaddes’e göre Hz. İbrâhim ve onun soyundan gelenlere verileceği Tanrı tarafından vaad edilmiş olan bugünkü Filistin toprakları olup burası “içinde süt ve bal akan ülke”dir. Sınırları Akdeniz’den Fırat’a, Sînâ yarımadasının güneyinden Lübnan’ın kuzeyine kadar uzanır”

İşte diyanette böyle açıklık getirmiş konuya.

https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/M%C3%A2ide-suresi/690/21-26-ayet-tefsiri

İsteyen bu adresten okuyabilir daha geniş açıklamasını.

Şimdi bu yazılanlar ışığında, acaba Arap alemi Filistin topraklarını İsrail’in hakkı olarak gördüğü için mi sesini çıkartmıyor. Birde bu açıdan inceleyelim konuyu!

Eğer bir yerde insanlık dramı yaşanıyorsa, bırakın kutsal yer laflarını.

Çocukların kutsallığından bahsedin ve kimsesizlerin derdini anlatın. Gerisi felaketleri siyasete alet etmektir benim açımdan!

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Tüm Yorumlar (1)
    • Venüs

      Âlimlerin Kutbu olarak belirtmeliyim ki ,şu sözde Filistinliler’in yanıltıcı, hileli maskelerini düşürmek çok kolay! Şu anda, sözde Filistin denen bölgede yaşayan işgalciler ne gerçek Araplar’la ne de gerçek Filistinliler’le hiçbir ilgisi olmayan, sözde, sahte Filistinliler’dir. Arabistan Yarımadası’nda, Kanunî’den beri tek bir Arap bile yaşamıyor ki! Arap, güzel demektir. Oysa, sözde Filistinliler’in asla güzel olmadığı aşikar! Bu topraklarda onlar hiçbir hak iddia edemezler ve suçludurlar. Kutsal Topraklar, hakkında gerçek bilgi sahiplerinin değil de hain, şeytan ruhlu, sahtekarların konuşturulup, ortalığı bulandırması, büyük bir komplodur. Kutsal Topraklar, Hz. İbrahim’in, Hz. Yuşa ile Hz Musa peygamberlere miras olarak bıraktığı yerlerdir. Hz. Yuşa mezarından kalkmıştır. Gerçek hak sahipleri olan bu peygamberlere Kutsal Toprakları devretsenize. Başka iddialarda bulunmak, peygambere muhalefet etmek yani Allah’a isyan demektir. Sözde Filistinliler, böyle korkunç bir günahı işleyen günahkarlardır. Allah’ın ve meleklerin laneti, sözde Filistinliler’in üzerine olsun.

      Yanıtla
      +0
      -0