Filipinler’de Tekne Faciası: 29 Ölü

Filipinler’de Tekne Faciası: 29 Ölü

ABONE OL
21:49 - 30/03/2023 21:49
Filipinler’de Tekne Faciası: 29 Ölü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Filipinler’de bir yolcu teknesinde çıkan yangın sonucu aralarında 6 aylık bir bebeğin de bulunduğu en az 29 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Yetkililer teknede yangının neden başladığına dair soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Yangının başladığı teknenin alt katında seyahat eden çok sayıda yolcunun, gece saat 11 sıralarında yangın başladığında uykuda olduğu belirtiliyor. Yerel bir radyo kanalına konuşan kurtulan bir yolcu kendisinin de uykuda olduğunu, gözünü açtığında karanlık olduğunu ve ortalığı duman kapladığını gördüğünü anlattı. Aynı yolcu suya atlayarak ve bir kişiyle bir can yeleğini paylaşarak hayatta kaldığını söyledi.

Teknede toplam kaç yolcu olduğu konusunda net tespitin henüz yapılamadığı belirtilirken, Sahil Güvenlik Ekipleri, şu ana kadar 36’sı tekne çalışanı 225 kişinin kurtarıldığını açıkladı.

Aralarında 3 çocuğun da bulunduğu 11 kişinin suya atlatıktan sonra boğularak hayatlarını kaybettikleri, 18 kişinin de teknede çıkan yangında duman ve alevler nedeniyle öldükleri belirtildi. Yetkililer tüm teknede incelemenin henüz tamamlanamadığını da açıkladı.

Filipinler’de Mayıs ayında da yine bir teknede çıkan yangında 7 kişi ölmüş, 134 kişi de yaralanmıştı.

1987 yılında da dünyanın yaşanmış en büyük deniz felaketlerinden biri başkent Manila’nın güneyindeki Mindoro Adası’nda kayda geçmiş, bir yolcu teknesinin petrol tankeriyle çarpışması sonucu yaklaşık 5 bin kişi hayatını kaybetmişti.

VOA tarafından geçilen Filipinler’de Tekne Faciası: 29 Ölü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Filipinler’de Tekne Faciası: 29 Ölü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Filipinler’de Tekne Faciası: 29 Ölü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.