Filipinler’de 7,1 Büyüklüğünde Deprem

Filipinler’de 7,1 Büyüklüğünde Deprem

ABONE OL
19:39 - 27/07/2022 19:39
Filipinler’de 7,1 Büyüklüğünde Deprem
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Filipinler’in kuzeyi 7,1 büyüklüğündeki bir depremle sarsıldı. Ülkenin kuzeyindeki Luzon adasını vuran deprem sonucu en az 4 kişi hayatını kaybetti ve çok sayıda bina hasar gördü.

İçişleri Bakanı Benjamin Abalos düzenlediği basın toplantısında Benguet eyaletinde iki, Abra eyaletinde bir ve başka bir eyalette bir kişinin daha hayatını kaybettiğini, 60 kişinin de yaralandığını söyledi.

ABD Jeolojik Araştırma verilerine göre, deprem Dolores kasabasının yaklaşık 11 km (altı mil) güneydoğusunda, 10 km (6 mil) sığ derinlikte meydana geldi. Deprem, başkent Manila’da da güçlü bir şekilde hissedildi.

Filipinler sismoloji ajansı direktörü Renato Solidum da yaptığı açıklamada, depremin ardından güçlü artçı sarsıntıların beklendiğini dile getirdi.

Filipinler Cumhurbaşkanı Ferdinand Marcos Jr ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu felaketten etkilenen ve ihtiyacı olanlara hızlı şekilde müdahale edileceği konusunda güvence veriyoruz” dedi.

Deprem sonucu en çok hasarın Abra vilayetinde meydana geldiği, deprem sonucu 44 kişinin yaralandığı ve 173 binanın hasar gördüğü bildirildi.

Yetkililer, yaklaşık 250 bin kişinin yaşadığı Abra vilayetindeki bir hastanenin binanın kısmen çökmesinin ardından tahliye edildiğini ve herhangi bir can kaybı olmadığını açıkladı.

Abra Vali Yardımcısı Joy Bernos, Facebook hesabında hasar gören Abra hastanesinin cephesinde büyük bir delik oluştuğunu gösteren fotoğraflar yayınladı.

Deprem ayrıca Luzon’un batı kıyısında eski İspanyol kolonyal mimarisiyle bilinen Vigan kentindeki tarihi binalara zarar verdi.

Fay hatları üzerinde bulunan Filipinler’de sık sık depremler ve toprak kaymaları meydana geliyor.

VOA tarafından geçilen Filipinler’de 7,1 Büyüklüğünde Deprem haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Filipinler’de 7,1 Büyüklüğünde Deprem haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Filipinler’de 7,1 Büyüklüğünde Deprem haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.