Fikir Atölyesi Derneği (FAD) Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi

Fikir Atölyesi Derneği (FAD) Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi

ABONE OL
23:18 - 26/01/2023 23:18
Fikir Atölyesi Derneği (FAD) Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın Kuzey Ren Vesfalya Eyaletinde çalışmalarını yürüten bağımsız bir Düşünce Üretim Kurumu olan Fikir Atölyesi Derneği 4. Olağan Genel Kurulunu Duisburg’ta IZ Enternasyonal Kültür Merkezinde gerçekleştirdi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel‘in de konuk olarak katıldığı, Genel Kurul öncesi politik gündemi değerlendiren bir konuşma ve Divan Başkanlığını Mevlüt Asar‘ın  yaptığı genel kurulda, divan katip üyeliklerine de Fatoş Sayılan ve Mihriban Coşkun Göktan seçildiler.

Yönetim, denetim ve bütçe raporlarının okunup ibra edilmesinin ardından, yeni yönetim kurulunun seçimine geçildi. Seçimler öncesi daha kapsayıcı bir yönetimle çok daha aktif olmak istediklerini belirten Başkan Orhan Göktan aday olup kazanamayan ya da aday olmayanlar da dahil kimsenin dışlanmayacağını önemle vurguladı.

Divan Başkanlığını Yazar Mevlüt Asar‘ın yaptığı   Genel Kuruldaki oylamanın sonuçlarına göre başkanlık görevine Orhan Göktan getirildi.

Tek liste ile gerçekleşen seçimler sonrası yeni yönetim genel kurulun hemen ardından toplanarak görev dağılımını da gerçekleştirdi.

Fikir Atölyesi Derneği yönetimi şu isimlerden oluştu.

Orhan Göktan Başkan

Berkin İpek 1. Başkan Yrd.

Feridun Yılmaz 2. Başkan Yrd.

Dr. Aydın Sayılan Sekreter

Meral Karakartal, Sayman

Üye Yöneticiler

Dr. Özgül Ağbaba, Birol Keskin, Mehmet Tanlı, Zeki Rüzgar

Yedek Üyeler

Elif Salihoğlu

Gani Cansever

Denetleme Kurulu

Nükhet Özsezgin

Tufan Bozdoğan

Celal Tarhan

Türkiye’deki süreci yakından takip ediyoruz ve pasif kalmayacağız

Yeni Başkan Orhan Göktan üyelere teşekkür ederek çalışmalara aktif şekilde katılıma çağırdı.

Göktan daha sonra şunları söyledi: ‚ ‘‘Önümüzde önemli görevler var. En önemlisi ve önceliğimiz buradaki sorunlarımızı unutmadan AKP iktidarının gitmesi 6 lı masanın, muhalefetin başarılı olması için buradan onlara destek sunacağız. Türkiye’deki süreci takip ediyoruz ve pasif kalmayacağız. Ülkemizin demokratikleşmesi ve buradaki imajımızın düzelmesi için Türkiye ‘de bir iktidar değişimi zaruri olmuştur. 14 Mayıs’ta demokratlar birleşerek kazanacaktır buna inanıyoruz yoksa ülkemiz uygar dünyadan biraz daha uzaklaşacak, laiklik diye bir şey kalmayacaktır ‘‘dedi.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.