*** Figen İzgin, Sol Parti yönetimine girdi

*** Figen İzgin, Sol Parti yönetimine girdi

ABONE OL
14:46 - 22/12/2008 14:46
*** Figen İzgin, Sol Parti yönetimine girdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Figen İzgin, Sol Parti Eyalet yönetimine girdi

Sol Parti Berlin (Die Linke) iki gün süren Eyalet Parti kurultayında yeni yönetim kurulunu seçti

Sol Berlin Eyalet yönetimine, ha-ber.com köşe yazarlarından olan Figen İzgin de seçilerek girmeyi başardı. İki yıllık çalışma programının da belirlendiği parti kurultayına Lothar Bisky ve Gregor Gysi’de katıldılar. Toplam 20 kişiden oluşan ve 24 partilinin aday olduğu Sol Parti Berlin Eyalet Yönetimine seçilen Figen İzgin, parti içerisinde yapacağı çalışmala konusunda ha-ber.com’a şunları söyledi :
 

"Şimdiye kadar olduğu gibi çalışmalarımın başında daha çok eğitim politikaları ve göçmen kökenli Berlinli’lerin yaşamını bire bir ilgilendiren konular gelecek. Bilindiği gibi okul eğitiminde çocukların başarısı için ailenin yanı sıra, küçük çocuk eğitiminin ve okulun önemi oldukça büyük. Anadili Almanca olmayan çocuklar ve gençler ayrıca, yabancı kökenli olmalarından kaynaklı bir çok yasal düzenlemelerden etkilenmekteler. Oysa göçmen kökenli ailelerin, çocukları ve kendileri için uzun vadeli plan yapabilmelerinde oturma ve çalışma ili ilgili sorunlarının olmaması gerekmektedir"

Figen İzgin, ayrıca yapılacak çalışmaların daha da başarılı olabilmesi için sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket etmenin önemine de değindi.
Başarılı çalışmalarında dolayı, ha- ber.com ekibi olarak Figen İzgin’i kutluyor yeni görevinde başarılarının devamını diliyoruz.


ha-ber.com 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.