FIFA Dünya Kupası Katar’da Başlıyor

FIFA Dünya Kupası Katar’da Başlıyor

ABONE OL
17:34 - 19/11/2022 17:34
FIFA Dünya Kupası Katar’da Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Futbolun en büyük organizasyonu FIFA Dünya Kupası 2022, Katar’da yarın(Pazar) başlıyor. Kupanın açılış maçında ev sahibi Katar, Ekvador’la karşı karşıya gelecek. Dünya Kupası 18 Aralık’ta oynanacak final maçıyla son bulacak.

Katar’ın Al Khor şehrindeki Al Bayt stadyumunda oynanacak müsabaka saat 19:00’da başlayacak. Dünya Kupası müsabakaları Türkiye’de TRT tarafından yayınlanacak. Karşılaşmalar TRT 1 ve TRT Spor kanallarından izlenebilecek.

Türkiye’nin katılım hakkı elde edemediği turnuvaya 32 ülke katılıyor. Takımlar ilk etapta 8 ayrı grupta mücadele edecek. Grup elemelerinin ardından final mücadelesine giden diğer eleme maçları 3 Aralık’ta başlayacak.

Kupanın çeyrek final mücadeleleri 9-10 Aralık’ta, yarı final müsabakaları 13-14 Aralık’ta oynanacak. 17 Aralık’ta yapılacak üçüncülük maçının ardından finale kalan iki takım 18 Aralık’ta karşı karşıya gelecekler.

Maçlar biri geçici olarak inşa edilen olmak üzere toplam 8 ayrı stadyumda oynanacak.

Katar’ın 12 yıl önce 2022 Dünya Kupası organizasyonunu düzenleyeceğinin açıklanmasının ardından bugüne dek 250-300 milyar dolar civarında bir harcama yaptığı iddia ediliyor.

12 yıl önce Katar’a dünya kuparı verildiğinde FIFA Başkanı olan Sepp Blatter, bu hafta bir İsviçre gazetesine yaptığı açıklamada, turnuvanın Katar’a verilmesinin hata olduğunu o dönem hata yaptıklarını söyledi.

Turnuva Katar’a verildiğinden bu yana pek çok konuda eleştiriler yapılıyor.

İlk kez bir Arap ülkesinde düzenlenecek olan Dünya Kupası, Katar’da yaz aylarında havaların aşırı sıcak olması nedeniyle bu yıl ilk kez Kasım ayında başlıyor.

VOA tarafından geçilen FIFA Dünya Kupası Katar’da Başlıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. FIFA Dünya Kupası Katar’da Başlıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan FIFA Dünya Kupası Katar’da Başlıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.