Fidan ile Blinken telefonda görüştü

Fidan ile Blinken telefonda görüştü

ABONE OL
20:01 - 08/06/2023 20:01
Fidan ile Blinken telefonda görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dışişleri Bakanlığı görevini bu hafta Mevlüt Çavuşoğlu’ndan devralan Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefonda görüştü.

Dışişleri Bakanlığı görüşmede, İsveç’in NATO üyeliği, Türkiye-Ermenistan ve Azerbaycan-Ermenistan normalleşme süreçleri, F-16 satın alımı ve modernizasyonu ile Ukrayna tahıl anlaşması konularının ele alındığını bildirdi.

Blinken görüşmede ayrıca eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Fidan’ı yeni görevi dolayısıyla tebrik etti.

ABD Dışişleri Bakanı, Fidan’ı Twitter adresinden de kutlamıştı. Blinken Twitter’dan, “Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ı kutluyorum. Değerli NATO müttefikleri ve ortakları olarak Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ile çalışmaya devam etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum” diye yazmıştı.

VOA tarafından geçilen Fidan ile Blinken telefonda görüştü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Fidan ile Blinken telefonda görüştü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Fidan ile Blinken telefonda görüştü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.