FETHİ SEKİNLER OLDUĞU MÜDDETÇE

ABONE OL
21:02 - 11/01/2021 21:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

PKK’lı teröristler 5 Ocak 2017 tarihinde, İzmir Adalet Sarayının C Blok girişinde, bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirmişti. Olası faciayı canı pahasına önleyerek, çok sayıda insanın yaşamını kurtaran, kahramanlığıyla Türk milletinin gönlünde taht kuran, polis memuru kardeşimiz Fethi Sekini, şehit edilişinin 4. yılında rahmetle yâd ettik.

Yıllardır adliye önünde görev yapması nedeniyle, adliyeye ya da emniyet müdürlüğüne ait araçları tek tek bilen Sekin, yaklaşan yabancı aracı tecrübesi ve dikkati sayesinde erken fark etmişti.

Şüphelendiği aracı durduran ve içindeki silahlı kişileri fark eden Sekin, hemen silahını çekerek müdahalede bulunmuştu. Bu kahraman ve cesur yürekli polisimiz, araçtan inen silahlı teröristleri bir süre kovalamış, kaçan teröristler o sırada yanlarında getirdiği bombayı patlatmıştı. Sekin, peşine düştüğü teröristlerden birini kovalamaca sonucu etkisiz hale getirmiş, diğerinin peşine düşüp mermisi bitene kadar da çatışmıştı. Bir aracın arkasına gizlenen teröristin açtığı ateş sonucu da şehit olmuştu. Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın…

1973 yılında Elâzığ’ın Baskil ilçesi, Doğancık köyünde dünyaya gelmiş olan Fethi Sekin, henüz hayatının baharında, 44 yaşındaydı. Evli ve 3 çocuk babasıydı. Yaşasa kim bilir daha ne kahramanlıklara imza atacak ve örnek olacaktı. Kim bilir geleceği, ailesi, çocuklarıyla ilgili ne hayalleri vardı lakin hainler ona bu hayallerini gerçekleştirebilme, yaşayabilme olanağı vermedi. Çocuklarını babasızlığa mahkûm etti… Eşi, çocukları ve diğer yakınlarını, ömürleri boyunca yüreklerinde taşıyacakları özlem ve acıya mahkûm etti…

Ey, “Neden İzmir’de terör olmuyor” diyerek, özlemle bekleşen ve bu terör olayıyla bayram edenler; rahatladınız mı, oldu mu arzunuz, mutlu musunuz şimdi?

Boşuna seviniyorsunuz; İzmir’in bünyesi de tıpkı diğer illerimiz gibi ne vatan hainini, ne de toprağına göz diken düşmanı kaldırmaz, affetmez!..

Unutmaz da, tıpkı verilen tüm şehitleri unutmadığı ve minnetle, rahmetle andığı gibi; vatan hainlerini de, düşmanını da unutmaz ve lanetle, bedduayla anarak gereğini yapar her daim…

Yine unutmayınız ki Fethi Sekinler ölmez ve de nice Fethi Sekin’i var bu ülkenin ve de nice Fethi Sekinler yetişmekte…

Lakin unuttuğunuz ayrı bir farkı da var İzmir’in; İzmir’e bulaşmak hayır getirmez adama. Son noktadır orası, sabrın taştığı, bıçağın kemiğe dayandığı yerdir İzmir!

Düşmanın denize döküldüğü yerdir, eceline susayan, son nefesini Egenin soğuk sularında vermek isteyen hainlerin, son durağıdır!!!

 

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.