"Festivalin kapsamı genişleyecek"

"Festivalin kapsamı genişleyecek"

ABONE OL
23:54 - 08/08/2019 23:54
"Festivalin kapsamı genişleyecek"
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hamburg 2.Türkiye-Almanya Tiyatro Köprüsü Festivalinin son oyununu İzmir Yenikapı Tiyatrosu sahneledi.

Hamburg’un interkültürel sahnesi Mut Tiyatro tarafından düzenlenen üç haftalık festival boyunca, Türkiye ve Almanya’dan toplam 15 etkinlik sunuldu. Festivalin kapanışını İzmir Yenikapı Tiyatrosu, Güngör Dilmen’in tiyatrolaştırdığı Anadolu efsanesi “Kral Midas”dan hareket ederek, güncelleyip sundukları “Öykülerden Kovulanlar” oyunuyla yapıldı.

Oyun sonunda Mut Tiyatrosu etkinlik menajeri Frank Riecke, Yenikapı Tiyatrosuna bir festival plaketi sunarak teşekkür etti.

“Çok güzel köprüler kuruldu”

Mut Tiyatrosu ve festivalin genel sanat yönetmeni Mahmut Canbay, yaptığı değerlendirmede festivalin başarılı geçtiğini ifade ederek, “Festival iki ülkenin tiyatro gruplarını olduğu gibi, farklı tiyatro tarz ve anlayışları için de bir platform oldu. Oyunları Almanca üst yazıyla sunduğumuz için Türkçe bilmeyen seyircileri de salonlara çekebildik. Dostluklar kuruldu. Festivalin finansörü olan Hamburg Kültür Senatörlüğünden önümüzdeki yıl festival kapsamını genişletmek olumlu sinyaller aldık. Türkiye’den gelen bazı gruplar bizim dışımızdaki kültür kuruluşları tarafından oyun ve sahne teklifi aldılar. Festivalin adına layık çok güzel köprüler kuruldu. Festivalimiz iki yıllık geçmişine rağmen, Hamburg kültür ajandasında şimdiden önemli bir yer edindi. Gelip oyunları izleyerek destek veren herkese çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

ha-ber.com/Hamburg

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.