DOLAR

32,3185

0.2%
EURO

35,1225

-0.03%
ALTIN(gr)

2.294,65

0,77%
BİST 100

9049.9

0,77%
Fenix İnşaat’tan 25 milyon dolarlık yatırım

Fenix İnşaat’tan 25 milyon dolarlık yatırım

ABONE OL
13:10 - 06/09/2020 13:10
Fenix İnşaat’tan 25 milyon dolarlık yatırım
1

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya

Fenix İnşaat, içinde AVM, Otel ve lüks konutlarında olacağı ‘’Fenix Center’’ üçlü’ konsept projesi ile 25 milyon dolarlık yatırımla, Antalya’yı modada Milano, Newyork ve Paris’e rakip yaratacak.

Merkezi Antalya’da bulunan FenixYapı şirketi tarafından gerçekleştirilecek içinde otel, konut ve AVM’nin de yer alacağı ”Fenix Center” projesi ile Antalya modada Milano, Newyork ve Paris’e rakip olacak.

Fenix Yapı Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Mavi Antalya’da bir otelde düzenlediği toplantı ile Konyaaltı Liman bölgesinde 25 milyon dolara mal olacak ”Fenix Center” projesini tanıttı.

Eyüp Mavi, içinde lüks konutlar, dünyaca ünlü markaların yer alacağı AVM ile otelinde yer alacağı projede yine dünyaca ünlü gastronomi alanındaki şeflerle öncelikle Ege ve Akdeniz ile dünya mutfağının tanıtılacağı, SPA merkezinin yer alacağı Antalya’nın simge merkezi olacağı Fenix Center’ projesinin ”Yeni Normal”e göre tasarlandığını belirtti.

Antalya moda merkezi olacak

Öncelikle Antalya ve Türkiye ekonomisine güvendikleri için bu projeye imza attıklarını vurgulayan Mavi, Antalya’yı moda merkezi yapmak istediklerini  kaydetti. Eyüp Mavi şöyle konuştu.

”Suit otel konseptiyle Türk turizmine katma değer sağlayacak projenin içerisinde yer alacak ‘Fashion Mall’ sayesinde Antalya moda alanında Milano, Newyork ve Paris’e rakip olacak. Turizmin Türkiye ekonomisi için ne kadar önemli olduğu ortadadır. Bu projeyi hayata geçirirken bugüne kadar hep ‘Her Şey Dahil Otel’ konseptiyle özdeşleşen Antalya’ya yeni bir vizyon kazandırmayı hedefledik. Fenix Center içinde Dünyaca ünlü Michelin yıldızlı bir aşçımızla Akdeniz ve Ege mutfağına sahip çok özel restoranımız olacak. Suit otel konseptiyle turizm anlayışına farklı boyut kazandıracağız. Ayrıca Türkiye’de ilk defa ‘Fashion Mall’ konseptiyle özel markaları meraklılarına ulaştıracak, dünya çapında defilelerle Antalya’yı moda merkezi haline getireceğiz. Antalya’nın orta ve uzun vadede moda alanında Milano, Newyor ve Paris’e rakip olmasını hedefliyoruz.”

Projenin Türk gayrimenkul sektörüne de yeni bir anlayış getireceğini ifade eden Mavi, Fenix Center’ın aynı zamanda Türkiye’nin simge yapılarından olacağını kaydetti. Eyüp Mavi, ”Antalya’ya yeni bir marka ve yeni bir mihenk taşı kazandırmış olacağız.

25 milyon dolarlık yatırım

Fenix Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Mavi, pandemi nedeniyle çok sayıda firmanının yatırımlarını durdurmasına rağmen kendilerinin Türkiye ve Antalya ekonomisine güvendikleri için yatırımdan vazgeçmediklerini söyledi. 25 milyon dolarlık yatırım gerçekleştireceklerini Fenix Center yatırımına 1 Eylül’de başlayacaklarını ve 2023 yılı ilk çeyreğinde tamamlamayı öngördüklerini anlatan Eyüp Mavi, şöyle devam etti.

”Antalya ve ülkemize katkı sağlamayı ilke edinmiş bir şirket olarak hiçbir zaman yatırımlarımızı ertelemeyi düşünmedik. Bu proje Türk yatırımcısına da moral olacak ve motivasyon sağlayacak. Projenin inşası sürecinde en az bin, tamamlandığında da 500 kişiye istihdam sağlanacak.”

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.