Fenerbahçeli Taraftardan ”Putin” Tezahüratı

Fenerbahçeli Taraftardan ”Putin” Tezahüratı

ABONE OL
22:31 - 28/07/2022 22:31
Fenerbahçeli Taraftardan ”Putin” Tezahüratı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Fenerbahçe ile Ukrayna futbol takımı Dinamo Kiev arasında oynanan 2. eleme turu maçında Fernerbahçe taraftarlarının ”Putin” tezahüratı tepki çekti.

UEFA Fenerbahçeli taraftarların davranışını soruşturacağını açıklarken Fenerbahçe Spor Kulübü, ”Sebebi her ne olursa olsun tribünlerimizin bir bölümünden yükselen reaksiyonu Fenerbahçe Spor Kulübü olarak kesinlikle kabul etmiyoruz” dedi.

Fenerbahçeli taraftarların bazıları Dinamo Kiev’i 57’nci dakikada 1-0 öne geçiren golün ardından Ukrayna’ya 24 Şubat’ta işgal başlatan ve çok sayıda sivilin ölümüne, milyonlarca kişinin de yerlerinden olmasına neden olan Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in adıyla tezahüratı yaptı.

Dinamo Kiev Teknik Direktörü Mircea Lucescu maçın ardından düzenlenen basın toplantısına katılmadı. Lucescu daha sonra yaptığı açıklamada ”Her şey planımız dahilindeydi, işledi ve kazandık. Ama taraftarları hesaba katamamışız. Böylesi tezahüratlar beklemezdim, yazık” diye konuştu.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko, Twitter’dan yaptığı açıklamada “Ukrayna, Vladimir Putin’i Türk futbol sahasında 2-1 yendi. Türkiye’de ve Ukrayna’da darbe yiyorlar. Türk taraftarlarına kazananın tarafında durmaya tavsiye ediyoruz” diye yazdı.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar da Twitter’dan bir açıklama yaptı. Bodnar, “Fenerbahçe taraftarlarından, ülkemizi bombalayan Rus katil ve saldırgan lehine destek sözlerini duymak çok üzücüdür. Dost Türkiye halkına Ukrayna’ya desteği ve taraftarların uygunsuz eylemlerine ilgili değerlendirmesi için minnettarım” sözlerini kullandı.

Ülker Stadı’nda oynanan maçı takımlar ilk yarının sonunda 0-0 tamamladı. Fenerbahçe maçın sonunda Dinamo Kiev’e 2-1 yenildi. Sarı Lacivertli takım UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme turuyla yoluna devam edecek ve Çek Cumhuriyeti’nin Slovacko takımıyla karşılaşacak.

UEFA disiplin soruşturmaları arasına Fenerbahçe-Dinamo Kiev maçını da aldı. Açıklamada ”27 Temmuz 2022’de İstanbul, Türkiye’de Fenerbahçe ve Dinamo Kiev arasında yapılan ikinci eleme turu maçında Fenerbahçe taraftarının iddia edilen uygunsuz davranışı için UEFA Disiplin Talimatı’nın 31(4) maddesine göre UEFA Etik ve Disiplin Müfettişi tarafından disiplin soruşturması yürütülecektir” ifadelerine yer verildi.

Fenerbahçe Spor Kulübü ise ”Dünkü maçın 58. dakikasında rakip takımın bazı oyuncularının, özellikle geçmişte ülkemizde bir takımda forma giyen yedek kalecilerinin gol sonrası sergilemiş olduğu abartılı hareketler, tribünlerin bir bölümünün galeyana gelmesine ve 120 dakika süren maç içerisinde sadece 20 saniye süren bir reaksiyona sebebiyet vermiştir. Sebebi her ne olursa olsun tribünlerimizin bir bölümünden yükselen reaksiyonu Fenerbahçe Spor Kulübü olarak kesinlikle kabul etmiyoruz” açıklamasını yaptı.

Açıklamada ”Tüm resmi mecralarımız aracılığı ile dile getirdiğimiz mesajımızı bir kez daha vurgulamak istiyoruz: Savaş; yüreklilik değil, korkaklıktır! #SavaşaHayır. Ayrıca bu hassasiyetimizin en büyük örneklerinden bir diğeri de; Ukrayna’da barışa dikkat çekmek ve maddi-manevi katkı sağlamak amacıyla ‘Barış İçin Futbol’ diyerek Shakhtar Donetsk ile nisan ayında sahamızda oynadığımız dostluk maçı ve Shakhtar Donetsk takımını her konuda yanlarında olarak günler boyunca ülkemizde ağırlamamızdır” denildi.

Açıklamada, “Kulübümüzün duruşunu ve değerlerini asla temsil etmeyen bu söylemin, tüm taraftarımıza mal edilmesi ve kulübümüze sorumluluk atfedilmesi de adil ve hakkaniyetli bir yaklaşım değildir. Geldiğimiz noktada; bu konu üzerinden hem ülkemizin hem de kulübümüzün töhmet altında bırakılmasını, yanlış anlaşılmaya sebep olacak şekilde gündem yapılmaya çalışılmasını ve konunun siyasetle ilişkilendirilmesini kınıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

VOA tarafından geçilen Fenerbahçeli Taraftardan ”Putin” Tezahüratı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Fenerbahçeli Taraftardan ”Putin” Tezahüratı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Fenerbahçeli Taraftardan ”Putin” Tezahüratı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.