*** “Faydalı çalışmalarımızı sürdüreceğiz”

*** “Faydalı çalışmalarımızı sürdüreceğiz”

ABONE OL
13:18 - 03/12/2008 13:18
*** “Faydalı çalışmalarımızı sürdüreceğiz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

"Faydalı çalışmalarımızı sürdüreceğiz"

Berlin Türk Cemaati (TGB) Başkanı Bekir Yılmaz, Türk toplumunun faydasına olan çalışmaları sürdüreceklerini söyledi


Yılmaz, TGB yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı basınla kahvaltı toplantısında yaptığı konuşmada, yönetimi geçen yıl devraldıktan sonra Türk toplumunu ilgilendiren birçok faaliyette bulunduklarını belirtti.
Bu yıl Türk toplumuna yönelik olarak istihdam, eğitim, emeklilik, sağlık, meslek eğitimi ve siyaset konularında birçok bilgilendirme toplantısı yaptıklarını anlatan Yılmaz, daha çok Türk gencine polis teşkilatında staj ve eğitim sağlamak amacıyla Berlin emniyet teşkilatı ile gelecek ay bir protokol yapacaklarını, bunun dışında Berlin itfaiyesi ile çalışmalarının sürdüğünü, böylelikle kamu dairelerini Türk gençlerine açma hedefinde olduklarını ifade etti.

Yılmaz, Türk gençlerine yönelik gelecek yıl da çeşitli projeler düzenleyeceklerini, ayrıca Almanya’da gelecek yıl yapılacak genel seçimlerle ilgili olarak da diğer Türk çatı kuruluşlarıyla çalışmalar yapmayı planladıklarını, TGB olarak bunun için ön çalışmalarda bulunduklarını kaydetti.

Berlin’de daha önceki yıllarda düzenlenen "Türk günü şenlikleri" ile ilgili soruya karşılık da Yılmaz, böyle bir etkinliğin Türk toplumuna yakışır şekilde düzenlenmesi durumunda destekleyebileceklerini, ancak bu tür etkinliklerin çoğulcu toplumu rahatsız edecek şekilde olmaması gerektiğini söyledi.
Yılmaz, "Türk günü şenlikleri" etkinliğinin kurumsal bir hale getirilmesi gerektiğini, bunun sadece TGB’nin bir meselesi olmadığını, tüm Türk derneklerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade etti. (A.A)
 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.