Fauci’den Son Beyaz Saray Brifinginde Aşı Çağrısı

Fauci’den Son Beyaz Saray Brifinginde Aşı Çağrısı

ABONE OL
14:47 - 23/11/2022 14:47
Fauci’den Son Beyaz Saray Brifinginde Aşı Çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Amerika’nın COVID-19 pandemisiyle mücadelede en tanınan yüzü olan bulaşıcı hastalıklar uzmanı Dr. Anthony Fauci, bugün Beyaz Saray’daki son brifinginde kutuplaşmayı kınayan ve aşıları teşvik eden bir konuşma yaptı.

Başkan Joe Biden’ın tıp danışmanı ve Amerika’nın bir numaralı bulaşıcı hastalıklar uzmanı olan ve kısa süre sonra bu görevlerinden emekli olmaya hazırlanan Fauci, şimdiye kadar HIV/AIDS’ten kuş gribi ve Ebola’ya birçok sağlık krizi konusunda zor sorulara yanıtlar verdi.

Ancak Dr. Fauci’yi eski Başkan Donald Trump döneminde kamu sağlığı savuncularının kahramanı, sağcıların düşmanı, bürokratik yetkililer arasındaysa olağandışı bir ünlü yapan özelliği, COVID-19 pandemisi sırasında Beyaz Saray’dan yaptığı açıklamalarda Amerikan halkına yaptığı çağrılar oldu. Amerikan kamuoyunun pandemiyle mücadele etmek için davranışlarını değiştirmesi gerektiğini sık sık dile getiren Fauci, bu çabaları nedeniyle ölüm tehditleri bile aldı.

Fauci, Beyaz Saray’daki son basın brifingini Amerikan halkını COVID aşısı yaptırmaya ve takviye aşıları olmaya teşvik etmek ve maskelerin ne kadar etkili olduğunu vurgulamak için kullandı. Gerek aşı gerekse maske kullanımı, Amerika’da partizan simgeler haline geldi.

Bir milyondan fazla kişinin COVID-19 enfeksiyonları nedeniyle hayatını kaybettiği Amerika, pandemiyle bağlantılı ölüm vakalarında en fazla can kaybı veren ülke oldu.

Dr. Fauci, dünya genelinde 13 milyar dozdan fazla COVID-19 aşısı yapıldıktan sonra aşıların güvenli olduğuna işaret eden “kapsamlı bir veri bünyesi oluştuğunu” kaydetti.

Fauci, “Ülkemizdeki kutuplaşma nedeniyle insanların kamu sağlığıyla hiçbir ilgisi olmayan sebepler yüzünden, sadece ideolojik farklılıklar nedeniyle aşı olmadığını görünce bu bana bir doktor olarak acı veriyor” şeklinde konuştu.

Fauci, “Hiç kimsenin hastaneye yattığını, hiç kimsenin COVID nedeniyle hayatını kaybettiğini görmek istemiyorum. Aşırı sağcı Cumhuriyetçi de olsanız aşırı solcu Demokrat da, bu benim için hiçbir fark yaratmıyor” dedi.

Dr. Fauci, 54 yıl sürdürdüğü kamu hizmetinden sonra Aralık ayında emekliye ayrılıyor. 81 yaşındaki Fauci, 1984 yılından bu yana Ulusal Sağlık Enstitüleri bünyesindeki Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü’nün başkanlığını yapıyor.

Deneyimli bağışıklık uzmanı, Ronald Reagan’dan başlayarak yedi Amerikan başkanına danışmanlık yaptı. Fauci, ilk Beyaz Saray brifingini 2001’de vermişti.

Fauci’nin Senato’daki oturumlar sırasında tartışmaya girdiği Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul gibi muhalifler, 8 Kasım’daki Kongre ara seçimleri sonrasında Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu sağlamaları durumunda Fauci hakkında soruşturma açacakları sözü vermişti.

Fauci, bugünkü brifingde, önümüzdeki yıl Cumhuriyetçi Parti’nin başlatacağı her türlü Kongre soruşturması kapsamında “tam olarak işbirliği yapacağı” taahhüdünde bulundu.

VOA tarafından geçilen Fauci’den Son Beyaz Saray Brifinginde Aşı Çağrısı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Fauci’den Son Beyaz Saray Brifinginde Aşı Çağrısı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Fauci’den Son Beyaz Saray Brifinginde Aşı Çağrısı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.