Fauci’den Cumhuriyetçi Senatöre Tehdit Suçlaması

Fauci’den Cumhuriyetçi Senatöre Tehdit Suçlaması

ABONE OL
10:09 - 12/01/2022 10:09
Fauci’den Cumhuriyetçi Senatöre Tehdit Suçlaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Ulusal Alerji ve Salgın Hastalıklar Enstitüsü Başkanı ve Başkan Joe Biden’ın Corona danışmanı Anthony Fauci, Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul’ün yaydığı dezenformasyonun kendisi ve ailesine yönelik şiddet içeren tehditleri tetiklediğini söyledi.

Senato’da yapılan Sağlık Komisyonu oturumunda Fauci, eski Başkan Donald Trump’ın destekçilerinden Kentucky Senatörü Rand Paul ile tartışmaya girdi.

Fauci, Paul’un ABD’de 800 bin kişinin ölümüne neden olan halk sağlığı kriziyle mücadele yerine yanlış bilgilerle kendisine saldırmaya odaklandığını söyledi.

Paul’un internet sitesinde Fauci’nin maske takılmasından virüsün bulaşıcılığına kadar her konuda yalan söylediği iddia ediliyor. Salı günü Senato oturumunda Paul, Fauci’yi kendisiyle hemfikir olmayan bilimadamlarını karalamakla suçladı. Fauci ise Paul’un gerçeği çarpıttığını söyledi.

Fauci, Paul’un suçlamalarının dikkatleri pandemiyi kontrol etme çabalarından uzaklaştırdığını ve Paul’un bunu siyasi nedenlerle yaptığını söyledi.

Dezenformasyon tehditleri tetikliyor

Fauci bazı muhafazakarların sert eleştirileriyle karşılaşırken aşı ve maske önlemlerine karşı çıkan kesimlerden ölüm tehditleri alıyor. Fauci bu tür tehditleri dezenformasyonun tetiklediğini söyledi.

Fauci, Paul için “Beni aniden tamamen yanlış şeylerle suçladığında ne oluyor? Bu dışarıdaki en çılgınları kışkırtıyor ve hayatımın, ailemin ve çocuklarımın tehdit edilmesine neden oluyor” dedi.

Fauci, California’dan başkent Washington D.C.’ye kendisini öldürmek için gittiği iddia edilen bir kişinin 21 Aralık’ta Iowa eyaletinde tutuklandığını söyledi.

Senatör Rand Paul, Fauci’nin kendisine kişisel olarak saldırdığını belirterek kimsenin Fauci’ye bir zarar gelmesini arzu etmediğini belirtti.

Fauci geçen ay muhafazakar haber kanalı Fox News sunucularından Jesse Watters’ın kendisini eleştirdiği sırada “öldürücü vuruş” sözünü kullandığı gerekçesiyle sunucunun görevine son verilmesini talep etmişti.

VOA tarafından geçilen Fauci’den Cumhuriyetçi Senatöre Tehdit Suçlaması haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Fauci’den Cumhuriyetçi Senatöre Tehdit Suçlaması haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Fauci’den Cumhuriyetçi Senatöre Tehdit Suçlaması haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.