*** Facebook’tan hırsıza davetiye çıkarmayın

*** Facebook’tan hırsıza davetiye çıkarmayın

ABONE OL
18:55 - 14/07/2009 18:55
*** Facebook’tan hırsıza davetiye çıkarmayın
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Facebook’tan hırsıza davetiye çıkarmayın

Tatil planlarını Facebook’taki arkadaşlarınızla paylaşıyor ya da kişisel sayfalarınızda mı yazıyorsunuz. Uzmanlar uyarıyor: Dikkatli olun başkaları da takip ediyor olabilir.


Gelecek hafta tatile çıkmayı planlıyorsunuz ve bunu internet üzerinden bütün arkadaşlarınıza duyurmak istiyorsunuz. O halde dikkatli olmanız gerekiyor çünkü uzmanlar Facebook gibi dev paylaşım sitelerinin hırsızlar tarafından da takip edildiğini ifade ediyor.

Danimarka’da kısa adı IFKA olan bir araştırma enstitüsü tarafından yayınlanan bir rapora göre ülkedeki internet kullanıcılarından dörtte biri ya Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerindeki sayfalarında yada tatil boyunca kullanacakları otomatik elektronik postalarda tatil planlarından, ne zaman tatile çıkıp ne zaman döneceklerinden bahsediyorlar. İnternet kullanıcılarının bu şekilde sadece yakın çevresini değil hırsızları da bilgilendirdiklerini ifade eden uzmanlar herkesi dikkatli olmaya çağırıyor.

İFKA’nın araştırmasından sonra Danimarka Teknoloji Konseyinden Jörn Gulberg yaptığı açıklamada "Zaman çok değişti, artık tatile çıkarken komşunuzdan posta kutunuzu boşaltmasını istemeniz yeterli olmuyor" diyerek duruma dikkat çekti.

Teknolojinin müthiş bir hızla geliştiğini dile getiren Gulberg, "En azından hırsızların da teknolojik gelişmelerden istifade edebileceğini tahmin etmeniz gerekir" diye ekledi.

Herkesin internet üzerinde herhangi bir bilgi bırakırken iki kere düşünmesi gerektiğini söyleyen Gulberg özellikle elektronik postalara ve Facebook gibi sitelere girilen bilgilere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Normalde Facebook gibi sitelerde adresi olan kullanıcılar kendi sayfalarını görebilecek kişileri sınırlayabiliyorlar; ancak Gulberg bunun tek başına yeterli olmadığını daha dikkatli davranılması gerektiğini kaydetti.

Gulberg Facebook gibi dev sosyal paylaşım sitelerinin kullanıcılarına konuyla ilgili tavsiyelerde de bulundu: "Bağlantı halinde olduğunuz kişileri gruplara ayırın! Mesela anneniz, babanız yada kardeşiniz gibi yakın akrabalarınız. Onlarla her şeyi paylaşabilirsiniz. Bu kişiler için özel bir grup yapın. Öte yandan her şeyi bilmek zorunda olmayan Patronunuz, bazı uzak akrabalarınız, iş arkadaşlarınız için ayrı bir grup yapın. Bu şekilde herkes için ayrı bir erişim seviyesi oluşturun."


(CİHAN) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.