Facebook, Türkiye’de temsilcilik ‘açmama kararı aldı’

Facebook, Türkiye’de temsilcilik ‘açmama kararı aldı’

ABONE OL
18:43 - 07/10/2020 18:43
Facebook, Türkiye’de temsilcilik ‘açmama kararı aldı’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Sosyal medya platformu Facebook’un Türkiye’de yürürlüğe giren sosyal medya yasasına uymayarak ülkede temsilci bulundurmayacağı öğrenildi.

Euronews’in Financial Times’dan aktardığı habere göre, kararın, para cezasının yanı sıra sosyal ağın kapatılmasına da yol açabileceği belirtiliyor. 1 Ekim’de yürürlüğe giren yasa, günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılarının, en az 1 kişiyi Türkiye’de temsilci olarak belirlemesini zorunlu hale getirdi.

Haberde, Facebook’un, Türkiye ayağı ile ilgili Londra merkezli personelini Türkiye’ye taşıma planlarının olmadığı belirtildi.

Financial Times gazetesi de, iki farklı kaynağa dayandırdığı haberinde, San Francisco merkezli şirketin Türkiye’de temsilcilik açmayacağı yönündeki kararını geçtiğimiz günlerde Türk hükümetine ilettiğini yazdı.
soL haber portalı tarafından geçilen Facebook, Türkiye’de temsilcilik ‘açmama kararı aldı’ haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Facebook, Türkiye’de temsilcilik ‘açmama kararı aldı’ haberi web sayfamıza otomatik olarak SOL haber sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Facebook, Türkiye’de temsilcilik ‘açmama kararı aldı’ haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.