EUBA DOĞU ALMANYA’DA ÖZLENEN BAYRAMLAŞMA

EUBA DOĞU ALMANYA’DA ÖZLENEN BAYRAMLAŞMA

ABONE OL
19:20 - 10/05/2022 19:20
EUBA DOĞU ALMANYA’DA ÖZLENEN BAYRAMLAŞMA
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

EUBA Doğu Almanya’da (Avrupalı İşadamları Birliği) Geleneksel Bayramlaşma Programı Gerçekleşti.

Korona salgını münasebeti ile iki yıldır devam eden kısıtlamalar neticesinde yapılamayan ve bu sene EUBA üyeleri, T. C Berlin Büyükelçilik ile Başkonsolosluk mensupları, STK Başkan ve yöneticileri ve basın mensuplarının katılımı ile gerçekleştirilen programda bayramlaşma sevinci yaşandı.

Türkiye Cumhuriyeti  Berlin Başkonsolosu Rıfkı Olgun Yücekök yaptığı konuşmada Türk işadamlarının pandemiyi tüm zorluklara rağmen aştıklarını, bu dönemde başta EUBA olmak üzere tüm STK’ların kendileri ile birlikte işverenlerin yanında olduklarını, Alman hükümetinin de gerekli destekleri sağladığını vurguladı.

Başkonsolos Rıfkı Olgun Yücekök, “Berlin’de Türk işadamları çok önemli bir yere sahiptir, dörtte birinin göçmen kökenli olduğu bu şehirde Türk işverenler olmadan şehirde tüm faaliyetlerin eksiksiz yürümesi düşünülemez” dedi.

EUBA Doğu Almanya Başkanı Halil Kaya da ‘’Pandemi sürecinde gerçekleştiremediğimiz iftar programları, bayramlaşma programları, bu günlerin kıymetini daha iyi anlamamıza vesile oldu, Elhamdülillah güzel bir Ramazan ayı geçirdik, alınan önlemlerden dolayı iki yıldır bir araya gelemiyorduk, birbirimizi çok özlemiştik. Bu geçen iki yılı bunların kıymetini bilmek adına yaşamış olduk ve hamd olsun tekrar özlenen günlerimize kavuştuk, Yüce Allah birlik ve beraberliğimizi devam ettirsin ‘’ ifadelerini kullandı.


Daha sonra kürsüye gelen Muzaffer Türk, pandemi sürecinde EUBA Doğu Almanya’nın işverenler ile olan süreç yönetimini anlattı. Türk, Almanya ve Avrupa ‘da EUBA derneklerinin tüm işverenlerimizin hizmetinde olduğunu vurgulayarak, Ramazan ayından önce kuruluş genel kurulunu gerçekleştirdikleri EUBA Polonya müjdesini vererek, Berlin’in Polonya’ya yakınlığı itibari ile ortak projeler gerçekleştirmek arzusunda olduklarını ve Polonya’nın gelişmeye açık bir ekonomiye sahip olduğunu bu bağlamda yeni fırsatlar oluşacağına inandığını belirtti.

Bayramlaşma programına Varşova’dan katılan EUBA Polonya Genel Sekreteri ve EN-ER Group CEO’su Erhan Ayaz, burada bulunmaktan ve yoğun katılımlı birçok Türk iş adamı ve devlet büyüklerimiz ile bir arada olmaktan memnuniyet duyuyorum, bundan sonra Almanya ile Polonya arasında Türk iş adamlarımızın yapacağı ticarette yanınızda olmaktan mutluluk duyarız, Polonya yenilikler açık inovatif yatırımlar yapacağınız bir pazar ifadelerini kullanarak, katılımcıların bayramını kutladı.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.