Essen’de Anlamlı Cumhuriyet Kutlaması

Essen’de Anlamlı Cumhuriyet Kutlaması

ABONE OL
22:31 - 03/11/2020 22:31
Essen’de Anlamlı Cumhuriyet Kutlaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ruhr Veliler Birliği sanal ortamda farklı bir konseptle anlamlı bir 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamasıyla yaşanan tüm sıkıntılara rağmen ailelere Cumhuriyet coşkusunu yaşattı.

Korona salgını nedeniyle beklenen ikinci dalganın da gelmesiyle yine neredeyse herkesin evlere kapandığı bir dönemde Essen ve çevresinde faaliyetlerini sürdüren Ruhr Veliler Birliği yine farklı bir etkinlikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak sadece Essen ve çevresine değil, tüm Almanya ve hatta Türkiye’den katılımla oldukça anlamlı bir kutlama yaptı.

Cumhuriyet haftasına girerken tamamı kendi imkanları ile gerçekleştirilen çocuklar ve gençler için “Cumhuriyet Bayramı” konulu ve ödüllü bir resim ve şiir yarışması düzenlendi. Yarışmaya Almanya ve Türkiye’den toplam 40 resim ve az da olsa 2 şiir ile katılım oldu. Düzenlenen yarışmanın sonuçları Facebook da takipçilerin beğenileri de dikkate alınarak öğretmen ve velilerden oluşan 15 kişilik bir jüri tarafından belirlendi ve ilk dörde giren resim ödüllendirildi. Ödüller 30 Ekim’de düzenlenen ve derneğin sosyal medya hesapları aracılığı ile canlı olarak izleyicilere ulaştırılan Cumhuriyet Bayramı kutlaması çerçevesinde açıklandı.

Fatime Okuyucu, Caner Kalembaşı ve Dilek Şen tarafından sunulan canlı yayına Essen muavin konsolosu sayın Efsane Tatar’ın yanı sıra Çaycuma Belediye Başkanı sayın Bülent Kantarcı da Çaycuma’dan canlı yayına katılarak vatandaşlara seslendiler. Akabinde öğretmen Kemal Cıbır tarafından hazırlanan ve Ruhr Veliler Birliği yönetim kurulu üyeleri tarafından sunulan Cumhuriyet oratoryosu, Cumhuriyet türküleri ve şiirleri okundu. Değerli bestekar ve türkü yorumcusu Kazım Birlik’in günün anlamına uygun türküleriyle programın birinci bölümü tamamlanmış oldu. Programın ikinci bölümünde ise sadece dünya sahnelerinin ünlü kanun virtüözü ve Adana kenti orkestra şefi Ahmet Baran ile yapılan ‘Cumhuriyet ve Atatürk’ konulu söyleşi ve kanun sunumuyla devam edildi.

Resim yarışmasında Neslihan Korar (8 yaş) birinci, Zeynep Yavuz (10 yaş) ikinci, Emiray Günay (6 yaş) üçüncü ve Selina Pamuk (16 yaş) dördüncü oldu.

Ruhr Veliler Birliği Başkanı Dr. Ali Sak konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

” Essen ve çevresinde Cumhuriyet Bayramı’nı layıkıyla kutlayan belki de tek sivil toplum kuruluşuyuz. Fakat bu sene malum pandemi sebebiyle geniş salonlarda kutlamalarımızı yapamıyor olsak da coşkumuzdan hiçbir şey kaybetmedik. Koşullar ne olursa olsun biz Cumhuriyet coşkusunu birlikte yaşamak ve yaşatmak istedik. Bu nedenle Bayram öncesinde çocuklarımıza yönelik bir resim ve şiir yarışması düzenleyerek evlerde Cumhuriyet heyecanını günler öncesinde yaşamalarını arzuladık. Resim yarışmasına Almanya ve Türkiye’den 40’a yakın resimle katılım oldu ve sonuçlar o gün yüzlerce vatandaşımızın heyecanla izlediği canlı yayın esnasında açıklandı.

Bu çalışmaya katkı sunan tüm yönetim kurulu üyelerimize, çocuklarını ve öğrencilerini katılmaya teşvik eden velilerimize ve öğretmenlerimize ve tabii ki programımıza bizzat katılan Essen muavin konsolosu sayın Efsane Tatar’a, Çaycuma Belediye Başkanı sayın Bülent Kantarcı’ya, efsane kanuncu Ahmet Baran’a ve değerli bestekar ve türkü yorumcusu Kazım Birlik hocamıza candan teşekkür ediyoruz.”

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.