EŞKİYANIN GECE NE YAPACAĞI BELLİ OLMAZ

ABONE OL
01:41 - 07/08/2021 01:41
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

1966yılının 6 Mayıs gecesi 1.30 da AP İktidarının İçişleri Bakanı Faruk Sükan’ın emriyle TBMM’de CHP ve İşçi Partisinin odalarının aranmasını duyan İsmet İnönü tarihe geçen:

‘’Eşkıyanın gece ne yapacağı belli olmaz!’’ Sözünü söylemişti.

Halk gözünde inanırlığını kaybeden tutucu, sağcı iktidarlar, seçimle geldikleri iktidarı zorbalıkla, baskıyla sürdürmek isteme aymazlığını sürdürmüşler, sürdürmeyi de sürdürmektedirler.

O ismet İnönü ki, 1950 de sandıkta iktidarı kaybettiğinde bazı askerler ve önemli kişilerin Cumhurbaşkanlığını bırakmamasını ısrarla önermelerine rağmen İsmet İnönü:

‘’Bu seçim yenilgisi benim DEMOKRASİ ZAFARİMDİR!’’ Diyerek iktidarı DP’ye devretmişti.

O DP ise, İsmet İnönü’yü kurucusu olduğu TBMM’ ye girişini yasaklamıştı! (*1) 

2021, 5 Ağustos 12.30 da Marmaris İçmeler ’de Belediye’nin izniyle Belediye Parkında Halk TV tarafından Türkiye’de Orman Yangınları üzerine yapılan özel yayında; Gökmen Karadağ yönetiminde, Gazeteci İsmail Saymaz, Araştırmacı Gazeteci Murat Ağırel, Hukukçu, eski Cumhuriyet Savcısı Salim Şen, organize zorbalarca saldırıya uğradılar.

Saldırganların: Mert Topaloğlu, Bilal Topaloğlu, Şehmuz Urebe, Sertan Yüce, Fatih Çoban , Mert Topaloğlu olduğu açıklandı.(**2)

Tehditkar bir tavırla programa katılacaklarını, programda hoşlarına gitmediğini görürlerse müdahale edecekleri tehdidinde bulundular.

Daha sonra yedekte bekleyen zorbalar da devreye girerek gazoz şişesini kırarak öldürmek kastıyla saldırdıkları görüntülerle kanıtlanmış olmasına rağmen, her saldırıda olduğu gibi savcılıkça her zorba saldırıda olduğu gibi serbest bırakıldı.

AKP’nin, Atatürk’e düşmanlık derecesinde, laik cumhuriyetin bütün değerlerini yok etme kapsamında Atatürk’ün kurduğu Türk Hava Kurumu THK alışkanlık edindiği Kayyuma teslim edilmişti.

AKP iktidarı, THK, on ay önce bir Festivalde göz kamaştıran yangın söndürme uçaklarını hangara çekerek bu uçakların onarımı için ‘’3 Milyon Doları’’ bulamamıştı.

Aynı iktidar, Suriyeli sığınmacılara 40 Milyar Dolar, saraylara, sayısız uçaklara milyonlarca dolar yanında, Somali’ye 30 Milyon Dolar bağışta bulunabiliyor.

Bir çakmağın kıvılcımını bile gören Orman Bakanı, tüm ülkeyi saran orman yangınlarını görememesi, sınırlarımızı kevgire çeviren organize Afgan kaçaklarını gizlemek için mi ? Sorusunu akla getirmekte…

Yanan bölgelerin Belediye Başkanları, AKP’li bakanlarca toplantılara bile alınmadı.

Ama tarafsız cumhurbaşkanı, yangını söndüremedi diye CHP Belediye başkanlarını suçladı.

Aynı Cumhurbaşkanı, toprağını, evini, hayvanlarını, ormanını kaybeden çaresiz halka, yangını söndürecek uçaklar göndermek yerine, yüzlerce araç konvoyu ile, itfaiyecileri devre dışı bırakarak, halkın üzerine çay fırlatarak kendi ruh sağlığını sorgulatacak bir konuma geldi.

15 Temmuz’da Halkı sokağa, silahların hedefine çağıran Erdoğan ‘’Yangın bölgesine gönüllülerin alınmamasını’’ emrederken beceriksizliğin halkın gözünden kaçırmak için mi sorusu akıllara geliyor.

AKAP-MHP sopası görevini üstlenen RETÜK Başkanı 1930’ların Almanya’sını hatırlatan kararlarla haber yapan kanalları Halk TV, KRT, TELE 1, FOX TV’yi ceza yağmuruna tutmakta.(***3)

Gerçek gazetecilere (Cumhuriyet, Birgün, Sözcü, Evrensel, Yeni Çağ, Korkusuz Yurt ) toplantılara alınmıyor.

Halk TV’ye saldırı basına yapılan ilk saldırı değil.

Levent Gültekin, Orhan Uğuroğlu, Yavuz Selim Demirağ, Afşin Yurdakul AKP-MHP militanlarınca saldırıya uğramış, ölümden dönmüşlerdi. Ama saldırganlar serbestçe yeni saldırılacak gazeteci aramaktalar.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a kimlikleri belli saldırganlarca öldürülmek istendiği görüntülerle kanıtlanmasına rağmen saldırganlar yine serbest bırakıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na (içişleri bakanının hedef göstermesiyle) şehit cenazesinde gerçekleşen linç girişiminde saldırganlar tespit edilmesine rağmen, hepsi serbest bırakıldı.

Üstelik hayvan hırsızı saldırganın AKP’lilerce elinin öpülmesini dünya ibretle seyredilmişti.

Rize’de saldırıya uğrayan İYİ PARTİ Genel Başkanı Meral Akşener için ülkenin cumhurbaşkanı:

‘’Daha dur, bu daha iyi günlerin!’’ Demişken

Hangi savcı soruşturma açmaya cesaret edebilir?

AKP ve ortakları yolun sonuna geldiklerinin farkında.

Bu nedenle her türlü baskıyı, yasa dışı çılgınlığı göze almış durumda.

Üstelik, Cumhurbaşkanının yorgunluğunu tüm Türkiye görüyor.

Yürümekte ve konuşmakta zorluk çekmesi yanında

Unutkanlıklarını, ‘’algı’’ diye geçiştirmek sadece AKP’ye değil

Ülkeye de çok ağır bedel ödetebilir!

Yıldız AKALIN

 

(*1) O ismet İnönü, 27 Mayıs İhtilali sonucu idam edilmemesi için çok çaba göstermesine rağmen bugün AKP iktidarına destek veren bir partinin o dönem ki iktidarı sivillere bırakmak istemeyen askerlerce idam edilmesine engel olamamıştı. (Menderes’in eşinin anılarından)

(**2) Sertan Yüce’nin ise devlet-mafya-uyuşturucu üçgeninde adı geçen eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ile fotoğrafı ortaya çıktı.

Bilal Topaloğlu :Reklamcı, AKP Marmaris YK üyesi

Fatih Çoban: Reklamcı, Akdeniz-Ege Genç İş adamları Fd.üyesi 

(***3) İngiltere Falkland Adalarına saldırısında gerçekleri görüntüleriyle yayınlayan BBC’yi Demir Lady Thatcher mahkûm ettirmek istemesine İngiltere Anayasa Mahkemesi: ‘’BBC Basın olarak görevini yapmıştır’’ kararını vermişti.

 

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.