Eski İsrail Başbakanları Davalık Oldu

Eski İsrail Başbakanları Davalık Oldu

ABONE OL
17:49 - 10/01/2022 17:49
Eski İsrail Başbakanları Davalık Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İsrail’in eski başbakanları Benyamin Netanyahu ve Ehud Olmert, hakaret davası nedeniyle mahkemede karşı karşıya geldi. Netanyahu’nun sözcüsü, davaya bakan yargıcın Netanyahu’nun selefi Ehud Olmert aleyhine açtığı hakaret davasında uzlaşma teklifinde bulunduğunu açıkladı.

Şu anda İsrail’in muhalefet lideri olan Netanyahu, Olmert’in geçen yıl İsrail medyasına verdiği iki röportajda kendisi, eşi ve büyük oğlunun akıl hastası olduğu yönündeki yorumları nedeniyle açtığı davada 837 bin şekel (269.000 dolar) tazminat talep ediyor.

Netanyahu davayı açarken bu sözlerin ailesini karalayan “çirkin, küstah yalanlar” olduğunu söyledi.

Her iki eski liderin de katıldığı Tel Aviv’deki ön duruşmada, yargıç, Olmert’e, İsrail basınındaki haberlerde yer alan “Başbakan Netanyahu’nun, eşinin ve büyük oğlunun akıl hastalığı düzeltilemez” şeklindeki sözlerini neye dayandırdığını sordu.

Olmert, bu açıklamalarda bulunmadan önce uzmanlara ve Netanyahu ailesine yakın kişilere danıştığını söyledi.

Uzlaşma öneren Yargıç Amit Yariv, Olmert’in, ailenin ruh sağlığı hakkındaki yorumlarının bir gerçek değil, yalnızca bir fikir olduğunu belirtmesini önerdi, Netanyahu’nun sözcüsü de, Netanyahu ve ailesinin bu öneriye sıcak baktığını sözlerine ekledi.

Olmert’in uzlaşmayı kabul edeceğine dair henüz bir işaret yok.

Oturuma, Netanyahu’nun eşi Sara ve sosyal medyada etkin sağcı bir isim olan oğulları Yair de katıldı.

VOA tarafından geçilen Eski İsrail Başbakanları Davalık Oldu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Eski İsrail Başbakanları Davalık Oldu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Eski İsrail Başbakanları Davalık Oldu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.