Eski Dostlar Korosu gönüllerde taht kurdu

Eski Dostlar Korosu gönüllerde taht kurdu

ABONE OL
13:39 - 23/02/2020 13:39
Eski Dostlar Korosu gönüllerde taht kurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin`de 2018 yılının Haziran ayında kurulan Eski Dostlar Türk Müziği Derneği güzel bir konsere imza attı.

Hüdai Erdem Yönetimindeki Eski Dostlar Korosu çoğunluğu bayanlardan oluşan kalabalık bir koro ve solo sanatçıları seslendirdikleri birbirinden güzel eserlerle Berlinli müzik severlere unutulmaz bir gece yaşattılar.

Berlin Tiyatrom28 sahnesinde düzenlenen ve yüzlerce sanat severin yoğun ilgi gösterdiği gecenin sunumunu akıcı ve güzel Türkçesi ile Halim Özkal yaptı.

Konserin birinci bölümünde okunan Hicaz, Nihavent, makamında eserler arasında, Yıllar ne çabuk geçti, Aşkı seninle tattım, Şimdi uzaklardasın, Yad eller aldı beni, Nasıl geçti habersiz, ben gamlı hazan, Gönül penceresinden ansızın bakıp geçtin. Ayrıldı gönül, Şarkılar seni söyler, Gökyüzünde yalnız gezen yıldızlar, Hatırla sevgilim.

Konserin ikinci bölümünde Muhayyer Kürdi ve Rast makamında eserler arasında, Veda busesi, Duydum ki unutmuşsun, Elbet bir gün buluşacağız, Üzüldüğün şeye bak, Fikrimin ince gülü, Aşkın içimde rüya, Yine bir gül nihal, sen gidince ruhumu bir alev sardı ve Eski dostlar gibi eserlerle konser son buldu.

Gecede sahne alan Koristler:

Mine Akman, Leyla Yüksel, Tuğba Kıran, Kiraz Akyar-Hörold, Emel Mergün, Mihrican Maya, Emine Erdem, Gülten Abacı, Emine Tekçe, Nurten Asnaz, Nebahat Sırmalı. İhsan Sırmalı, Akın Yüksel, Ergün Sivil, Abdullah Polat, Mustafa Mergün ve Melih Kesal.

Sazendeler:

Kanun: Hüdai Erdem, Keman: Ceyhun Dolmaclıoğlu, Ahmet Șenyaylar. Klarnet: Ahmet Gümüş, Ud: Timur İmren, Derya Gerçek. Bas: Enver Gülgen. Akordiyon: Ümit Sayan. Ritim: Ahmet Ertekin, Hasan Sarıkaya.

ha-ber.com/Orhan Önaldı
Fotoğraflar: Mustafa Temel/Sadık Karslı
Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.