EŞCİNSELLERİN CAMİLERDE İBADET ETMELERİ YASAKMIŞ

ABONE OL
11:19 - 13/09/2022 11:19
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Son günlerde Berlin’de eşcinsellikle ilgili söylemler artmaya başladı. Okullarda konu ile ilgili derslerin verilmeye başlaması da bu konuyu devamlı olarak gündeme getiriyor elbet.

Mocca Dergisinin 37’nci sayısında eşcinsellik konusu işlendi. Müslümanlık, Hristiyanlık ve Yahudilik bu konuda neler diyorsa dergide uzmanları tarafından açıklandı. Arzu edenler oradan okuyabilirler. İsteyenlere dergi posta ile de gönderilebilir. Adreslerini özelden yazabilirler.

Tartışmaya konu olan sadece eşcinsellik değil, onların camiye girip giremeyecekleri de tartışılıyor. Birileri bu işi kurcalıyor gibi. Ben derim ki;

Eşcinsellerin camilere gelmelerinin yasak olduğunu kim söylerse söylesin halt etmiştir. Kimsenin eşcinsellerin camiye girmesinin yasak olduğuyla ilgili bir fetvası olamaz, yoktur. Yaratılan her canlı Allah’ın kuludur ve Allah kulları arasında ayrım yapmaz. Her kulun Yaratıcısına ibadet etme hakkı vardır, hürriyeti vardır. Allah’ın verdiği bu hakkı kimse onların elinden alamaz.

Ancak eşcinsel olan, kişi kalkıp ta o mekânda provokatif eylemler yapıyorsa, sahip olduğu cinsiyetin reklamını yapıyorsa, bu durumda o kişide iyi niyet aranmaz, o provokatördür veya onu kullananlar provokasyon peşindedir. Onu ayrıca değerlendirmek gerekir.

Ben eşcinsel olan birinin bugüne kadar camilerden atıldığına dair bir duyum almadım ve kendim de böyle bir olaya şahit olmadım. Ama eşcinsel olarak bildiğim insanların camilerde ibadetlerini yaptıklarına şahit olmuşluğum vardır. Hacca gitmişliğine de şahit olmuşluğum vardır.

Camiler Müslümanların, Kiliseler Hristiyanların, Havralar Yahudilerin, Tapınaklar Putperestlerin kutsal mekânlarıdır. Bu mekânların dokunulmazlığı vardır. Lütfen oralara giderek Rableriyle birlikte bütünleşmeye çalışan insanları kimse aşikar etmesin, provoke etmesin. Müslümanların böyle bir hakları da yoktur. Müslümanın liberali, kapitalisti, komünisti, faşisti, kemalisti, modernisti falan olmaz; Müslüman Müslümandır. Onun adını Allah koymuştur. (Hacc 78)

Müslümanların nelerle mükellef oldukları da Kur’an’da detaylı bir şekilde mevcuttur. Müslüman olduğunu söyleyen kişiler Kur’an dışı İslâm’dan bahsediyorlarsa onlara Kur’an zaten Müslüman demez. Müslümanlık farklı bir kimliktir, bu farklı kimliğin farkında olmayan Müslümanlar varsa, ki; vardır. Bunlar cahildir…Bu gibi insanların İslâm hakkında konuştuklarına da itibar edilmez, edilmemelidir…

Müslümanlar dikkatli olmak zorundadır. Provokasyona gelmemelidir. Yaptıkları her eylem, söyledikleri her söz aleyhlerine delil olarak gösterilecektir. Hak aranacaksa Almanya’da bunun yolları vardır. Hukuk yolu herkese açıktır. Allah derki, “Aklınızı çalıştırmazsanız sizi pislik içinde bırakırım.”(Yunus 100)

Sakın ha, “pislik içinde bırakılanlardan” olmayalım. Pislik kaos demektir. Anarşi demektir. Gözyaşı demektir.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.