Ermenistan 20 Haziran’da Erken Seçime Gidiyor

Ermenistan 20 Haziran’da Erken Seçime Gidiyor

ABONE OL
15:26 - 18/03/2021 15:26
Ermenistan 20 Haziran’da Erken Seçime Gidiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 20 Haziran’da erken seçime gidileceğini açıkladı. Paşinyan böylelikle kendisini orduyla karşı karşıya getiren siyasi krizden çıkış yolunun işaretini verdi.

Başbakan Paşinyan, Dağlık Karabağ ve civarında altı hafta süren ve Ermenistan’ın Azerbaycan’a toprak kaybetmesiyle sonuçlanan çatışmalar sonrasında Kasım ayında Rusya himayesinde ateşkes anlaşmasına varılmasından bu yana istifa çağrılarına maruz kalıyordu.

Paşinyan, Facebook üzerinden yaptığı paylaşımda, “Ermenistan Cumhurbaşkanı, Benim Adımım İttifakı ve Aydınlık Ermenistan Partisi lideriyle yaptığım görüşmelere dayanarak 20 Haziran’da erken genel seçimlerin yapılacağını açıklıyorum” dedi.

Ermenistan ordusu, 25 Şubat’ta Başbakan Paşinyan’a istifa etmesi talebini iletmiş, Paşinyan bunun üzerine Genelkurmay Başkanı’nı görevden almıştı. Ancak ülke siyaseti üzerindeki rolü büyük çoğunlukla simgesel olan Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Genelkurmay Başkanı’nın görevden alınması kararını onaylamayı reddetmişti. Avukatından Perşembe günü gelen açıklamada Genelkurmay Başkanı’nın görevine devam ettiği kaydedildi.

2018 yılındaki protestolar sonrasında iktidara gelen Paşinyan, Ermeni güçler açısından ‘fiyasko’ olarak değerlendirilen Dağlık Karabağ çatışmasından bu yana sert eleştirilerin hedefinde.

Uluslararası arenada Azerbaycan’a ait olduğu kabul edilen Dağlık Karabağ’ın nüfusunu etnik Ermeniler oluşturuyor. Bölge, 1990’lı yıllardaki savaştan bu yana Ermeniler tarafından yönetiliyordu.

Paşinyan, daha fazla can ve toprak kaybına uğramamak için Rusya himayesindeki ateşkes anlaşması boyun eğmek zorunda kaldığını kaydetmişti.

VOA tarafından geçilen Ermenistan 20 Haziran’da Erken Seçime Gidiyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ermenistan 20 Haziran’da Erken Seçime Gidiyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ermenistan 20 Haziran’da Erken Seçime Gidiyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.