Erdoğan’dan Putin’e ”Müzakerelere Şans Ver” Çağrısı

Erdoğan’dan Putin’e ”Müzakerelere Şans Ver” Çağrısı

ABONE OL
23:21 - 29/09/2022 23:21
Erdoğan’dan Putin’e ”Müzakerelere Şans Ver” Çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin arasında Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili son gelişmelerin ele alındığı bir telefon görüşmesi yapıldı. Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Erdoğan, Putin’den müzakerelere bir şans daha vermesini istedi ve bu süreçte kolaylaştırıcı bir rol oynamaya hazır olduklarını kaydetti.

Açıklamada Erdoğan’ın, daha olumlu gelişmelerin önünün açılabilmesi için gerilimi düşürmeye yönelik adımlara ihtiyaç olduğunu, Rusya’dan da Ukrayna’daki bazı bölgelerin Rusya’ya katılımı meselesi başta olmak üzere, bu süreci kolaylaştıracak adımlar atmasının beklendiğini söylediği kaydedildi.

Erdoğan, görüşmede Kasım ayında süresi dolacak olan tahıl ihracatı mekanizmasının uzatılması çağrısında da bulundu.

Açıklamada Erdoğan’ın uzun süredir üzerinde çalıştıkları Rusya-Ukrayna esir değişiminin başarıyla sonuçlanmasından ve Birleşmiş Milletler’in de katkısıyla geliştirdikleri İstanbul Mutabakatı’nın işlemesinden memnuniyet duyduğunu ifade ettiği belirtildi.

Erdoğan Rus gübresinin ve tahıl ürünlerinin kesintisiz ihracı konusunda da çalışmaya devam ettiklerini kaydetti.

Kremlin’den yapılan açıklamada ise Putin’in Erdoğan’a tahıl anlaşmasının şartlarının Rus gıda ürünleri ve gübresi için de engellerin kaldırılarak yerine getirilmesinin önemini vurguladığı kaydedildi.

Kremlin ayrıca Putin’in Kuzey Akım doğalgaz boru hattındaki sızıntılara değindiğini ve bunlar için ”benzeri görülmemiş sabotaj” ifadesini kullandığını kaydetti. Kremlin’e göre Putin Erdoğan’a boru hattındaki sızıntıların ”uluslararası terör eylemi” olduğunu söyledi.

BM ve Türkiye’nin arabuluculuğunda yapılan ve Ukrayna’nın gemilerle ihracat yapmasına izin veren tahıl koridoru anlaşmasının süresi Kasım ayında dolacak. Anlaşmanın süresinin uzaması için Rusya ve diğer üç tarafın onay vermesi gerekiyor.

VOA tarafından geçilen Erdoğan’dan Putin’e ”Müzakerelere Şans Ver” Çağrısı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Erdoğan’dan Putin’e ”Müzakerelere Şans Ver” Çağrısı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Erdoğan’dan Putin’e ”Müzakerelere Şans Ver” Çağrısı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.