DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

9693.46

0,50%
Erdoğan’dan Elektrik ve Doğalgazda İndirim Açıklaması

Erdoğan’dan Elektrik ve Doğalgazda İndirim Açıklaması

ABONE OL
17:10 - 29/03/2023 17:10
Erdoğan’dan Elektrik ve Doğalgazda İndirim Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşının 7500 TL olacağını belirttiği geçen haftaki açıklamasının ardından bugün de elektrik ve doğalgaz faturalarında indirim yapılacağını söyledi.

Erdoğan, 14 Mayıs’taki Cumhurbaşkanı seçimi ve genel seçimler öncesinde farklı sosyal kesimlerle ilgili ekonomik koşulları iyileştirmeye yönelik açıklamalarda bulunuyor.

TBMM’de haftalık AKP grubu konuşmasında önce depremzedelere seslenen Erdoğan, şöyle konuştu:

“Seçim süreci sebebi ile değişen gündemin sizleri, sizlerin yaşadığı şehirlerdeki durumu, yapılan yardım ve destek çalışmalarını, kalıcı konut projelerini unutturmasına asla izin vermeyeceğiz. Birileri kendi heba ve hevesleri, hırsları giderek artan tehdit, nobranlık kokan şımarıklıkları içinde kaybolup gidedursun bizim kalbimizde, elimizde hep deprem bölgesi olacaktır. Hayatını kaybeden her bir vatandaşımızın acısını, evini kaybeden her bir insanımızın üzüntüsünü yeniden ayağa kalkmak için bekleyen şehirlerimizin mahsunluğunu asla aklımızdan çıkarmayacağız. Alt yapısı ve diğer tüm hizmetleri ile adeta yeni bir şehir gibi kurduğumuz geçici barınma merkezlerimizi yaygınlaştırmayı sürdüreceğiz. Her gün binlercesinin temelini attığımız kalıcı konutlarımızın inşaasına söz verdiğimiz şekilde inşallah bir yıl içinde bitecek şekilde hızla devam ediyoruz, devam edeceğiz.”

Elektrikte yüzde 15 ve doğalgazda yüzde 20 indirim

Erdoğan konuşmasında enerji fiyatlarında indirim yapılacağını da açıkladı. Cumhurbaşkanı, “Elektrikte tüm abone gruplarında Nisan ayından itibaren yüzde 15 indirime gidiyoruz. Sanayicilerimizin kullandığı ve konut aboneliğine göre oldukça yüksek kalan doğalgaz tarifesinde, Nisan ayından itibaren yüzde 20 indirim yapıyoruz” dedi.

Madenlerde 1000 kişi istihdamı sözü

Erdoğan konuşmasının devamında “Kamuya ve özel sektöre ait ocaklarda görev yapan 10 bin madencimiz deprem bölgesinde canla başla çalışarak milletimizin gönlünü kazandı. Türkiye Taş Kömürü Kurumu’na 1000 yeni madenci alarak madencilerimize şükranlarımızı ifade edeceğiz, hem de üretimi arttırarak ekonomimize katkı sağlayacağız” diye konuştu.

Korucu maaşı ve emekli ikramiyesi artışı

Emekli maaşı hamlesi gibi güvenlik korucularına yönelik de maaş iyileştirmesi açıklayan Erdoğan, “Güvenlik korucularımıza da bir müjdemiz olacak. Emekli maaşlarının alt sınırını 7500 liraya yükselten düzenlemeden önceki uygulamaya göre emekli oldukları için aylıkları düşük kalan yaklaşık 42 bin güvenlik korucumuzun da istifade etmesini sağlıyoruz” dedi.

Erdoğan, “Emeklilerimizin bayram ikramiyelerini de 2000 liraya çıkardık. Hiçbir kesimi enflasyona ezdirmeme, kayıpları telafi etme sözümüzü adım adım yerine getiriyoruz” açıklaması da yaptı.

Bu arada Erdoğan konuşmasında Ankara-Sivas Hızlı Tren hattında seferleri başlatacaklarını da açıkladı.

Bilgin: “Enflasyon düşüyor”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise AKP grubu öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, asgari ücret ile ilgili henüz bir artış yapılmasını öngörmediklerini söyledi.

Bilgin, “Asgari ücret bildiğiniz gibi 8500 lira olarak açıklandı. Enflasyon düşüyor. Temmuz ayında bu eğilim devam ederse, enflasyon düşüş eğilimi devam ederse asgari ücrette yeniden bir düzenleme yapılmaya ihtiyaç duyulmaz. Ama Temmuz’da o günkü şartlarla yeniden değerlendiririz” dedi.

VOA tarafından geçilen Erdoğan’dan Elektrik ve Doğalgazda İndirim Açıklaması haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Erdoğan’dan Elektrik ve Doğalgazda İndirim Açıklaması haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Erdoğan’dan Elektrik ve Doğalgazda İndirim Açıklaması haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.