Erdoğan Yunanistan’ı Korsanlıkla Suçladı

Erdoğan Yunanistan’ı Korsanlıkla Suçladı

ABONE OL
21:10 - 26/08/2020 21:10
Erdoğan Yunanistan’ı Korsanlıkla Suçladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkler’in Anadolu’ya girişi olarak kabul edilen Malazgirt Savaşı’nın, 949. yıldönümü Bitlis’in Ahlat İlçesi’nde yaptırılan, 1071 metrekarelik Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin bahçesinde düzenlenen törenle kutlandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de katıldığı törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Akdeniz’de yaşanan gerilim konusunda Yunanistan’a yönelik eleştirilerine devam etti.

Cumhurbaşkanı ‘‘Bizans’ın varisliğine bile layık olamayanların, bugün yine arkalarına Avrupalıları alarak korsanlık peşinde koşmaları, tarihten ibret almadıklarının işaretidir. Anadolu’yu perişan bir şekilde terk etmek zorunda kalanların, şimdi Ege’de sahte kabadayılık peşinde koşmaları, mezarlıkta ıslık çalma psikolojisinin tezahüründen başka bir şey değil. Türkiye’nin artık sabrı sınanacak, kararlılığı ve cesareti test edilecek bir ülke olmadığını, herkesin görmesini istiyoruz. Hiçbir zaman zalime boyun eğmedik. Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi çirkin kumpasa yönelirlerse yönelsinler. Her defasında milyonları karşılarında bulacaklar’’ dedi.

‘‘Sabrımızı sınamak isteyen ya karşımıza çıksın ya da çekilsin’’

Erdoğan daha önce çeşitli açıklamalarında da dile getirdiği gibi Türkiye’nin Doğu Akdeniz ve Ege’deki çıkarlarından hiçbir şekilde vazgeçmeyeceğini, Türkiye’nin sabrının sınanmaması gerektiğini yineledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘‘Ekonomik ve askeri olarak her şeyi yapmaya hazırız. Türkiye’nin artık sabrı sınanacak bir ülke olmadığını herkes görecek. Yaparız diyorsak, yaparız. Bedeli ne ise öderiz. Çünkü biz bu topraklarda misafir değiliz. Yaparız ve bedelini öderiz. Varsa yapmak isteyen karşımıza çıksınlar. Yoksa çekilsinler, biz işimizi yapalım. Bu topraklarda bin yıldır yaşadıklarımızı, bu Malazgirt ruhuyla koruduk. İstiklal harbinde, 7 düvele karşı bu ruhla kazandık. 15 Temmuz’da da bu ruhla mücadele ettik. Bin yıldır Anadolu’nun her kesiminin kalbinde kurulan o köprü, sonsuza kadar kalacaktır. Bin yıldır bu hukuku bozmaya çalışanlar, emellerine ulaşamadılar. Her defasında milyonları, karşılarında tek yürek olarak buldular. Çünkü biz bu toprakların emanetçisi değil sahibiyiz’’ dedi.

Erdoğan, dün de Ahlat’taki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde çevre şehirlerin valileriyle biraraya geldi.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.