Erdoğan ve Bahçeli İsim Vermeden Peker’i Hedef Aldı

Erdoğan ve Bahçeli İsim Vermeden Peker’i Hedef Aldı

ABONE OL
22:10 - 01/09/2022 22:10
Erdoğan ve Bahçeli İsim Vermeden Peker’i Hedef Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Organize suç örgütü hükümlüsü Sedat Peker’in AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, eski eşi eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban ve eski Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ile ilgili paylaştığı iddialar bu kez siyasette büyük yankı buldu.

Muhalefet partilerin bu iddiaları suç duyuruları ile yargıya taşıması üzerine iktidar bloğu da sessizliğine son verdi.

Erdoğan: ‘‘Bu rezilliğe izin vermeyeceğiz’’

Yeni adli yılın başlaması nedeniyle bugün Yargıtay’da düzenlenen açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sedat Peker’in ifşaatları hakkında isim vermeden yorumda bulundu.

Erdoğan, ‘‘Çalışmalarımızı yürütürken geç gelen adalet, adalet değildir sözünü aklımızdan çıkarmıyoruz. Buna karşılık birileri maalesef ülkemizin adalet sistemini suç çetelerinin kirli oyunlarına kurban etmek için çalışıyor. Böyle bir rezilliğe asla izin vermeyeceğiz. Bu ülkede herkes mücadelesini hukuk ve en önemlisi ahlak kuralları çerçevesinde verecektir. Her tahrik, her söylenti ülkemize yapılmış en büyük kötülüktür’’ dedi.

Cumhurbaşkanı, 2015 yılında eşi Emine Erdoğan’ın o dönemki özel kalem müdürü Selma Silkin ile o dönem Yeni Şafak yazarı olan Taha Ün’ün düğününde İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım da yanındayken Peker’le sohbet etmişti.

Bahçeli: ‘‘Sosyal medyanın mutlak surette denetim altına alınması şarttır’’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de bugün gündeminde Sedat Peker ve açıklamaları vardı.

Merkez Yönetim Kurulu toplantısından sonra basın toplantısı düzenleyen MHP lideri, ‘‘Son gelişmeler göstermiştir ki, sosyal medyanın mutlak surette denetim altına alınması şarttır. Bunun yanı sıra ahlaki ve hukuki açıdan sınırlandırılması hayat memat konusudur. Bu kapsamda 1 Ekim 2022 tarihinde, TBMM çalışmalarına başlar başlamaz hazırlığı büyük oranda tamamlanmış olan sosyal medya düzenlemesi kanunlaştırılarak gittikçe büyüyen, huzur ve güvenliğimizi artan şekilde yutan kara delik hukuki bir temele bağlanmalıdır. İnsanların özel hayatlarının siyaset malzemesi yapılması vahim bir ahlaksızlıktır. Yargısız infazların demokrasi ve hukuk ilkeleriyle bağdaşmadığı meydandadır. Sosyal medya ifşalarının peşine düşüp siyaset oluşturmaya, rant ve ikbal devşirmeye heveslenen muhalefet partilerinin acizliği, fırsatçılığı ve tükenmişliği artık örtülemeyecek kadar ileri noktadadır’’ diye konuştu.

Bahçeli: ‘‘Kılıçdaroğlu için 2023 bitiş ve tasfiye yılı olacaktır’’

MHP Genel Başkanı konuşmasında Sedat Peker’in ismini anmasa da sözlerinin adresi organize suç örgütü lideriydi. Peker’i ima ile konu eden Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ise doğrudan ve sert bir dille eleştirdi.

Bahçeli, ‘‘Toplumsal huzurumuzun yanında milli birlik ve güvenliğimiz sosyal medyanın dipsiz kuyularında tahrip edilemeyecektir. FETÖ yöntemleriyle sonuç almaya, siyaseti dizayn etmeye, 2023 seçimlerini lekelemeye azmetmek, uyarıyorum ki, hiç kimsenin muvaffak olamayacağı karanlık bir teşebbüstür. Bu tip bir teşebbüs elbette faillerini ve figüranlarını rezil edecek, cezai sorumluluk altına sokacaktır. Sosyal medya aracılığıyla provokasyon üstüne provokasyona meyledenler Türkiye’nin önüne taş koymaya muktedir olamayacaklar. ‘Gelecek aylarda her türlü provokasyona maruz kalacağız’ diyerek aklınca cambaza baktırarak provokatörlüğün ana karargahını kuran CHP Genel Başkanı’nı da siyasi edep ve terbiye sınırlarına mutlaka dönmelidir. Kılıçdaroğlu için gerçekten de 2023 bitiş ve tasfiye yılı olacaktır’’ ifadelerini kullandı.

Arınç: ‘‘AK Parti bu değil’’

Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve Abdüllatif Şener ile birlikte AKP’nin dört kurucusundan biri olarak kabul edilen eski TBMM Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da Sedat Peker’in iddiaları sonrası, yasadışı işlere tevessül eden kişileri adalete teslim etmesi için partiye çağrıda bulundu.

En son 20 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetiyle Manisa mitinginde konuşan Arınç sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda ‘‘2002’de göreve geldiğimizde en önemli önceliklerimizden biri ‘Temiz Toplum’ idi. Yetkili olduğumuz kurumlarda da her iddianın arkasını araştırdık, hiçbir hususu göz ardı etmedik. Son dönemlerde yolsuzluk, usulsüzlük ve organize suç örgütleri hakkında yapılan ifşaatlar ve ardından yaşanan gelişmeler kamu vicdanını ciddi bir şekilde örselemekte, AK Parti ve Sayın Cumhurbaşkanımız üzerinde de menfi bir algı oluşmasına neden olmaktadır. AK Parti bu değildir! AK Parti, organize suç örgütlerine, nüfuz tüccarlarına ve illegal çıkar odaklarına karşı her daim kamu vicdanının bekçisi olmayı kendine görev edinmiştir. Bugün de yapılması gereken nettir. Kapsamlı bir hukuki süreç başlatılmalı ve iktidarı kendilerine zırh edinerek yasadışı işlere tevessül eden her kim var ise adalete teslim edilmelidir’’ dedi.

Ömer Çelik: ‘‘Resmi bir partiyiz işlerimiz şeffaf’’

Bu arada CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve eski eşi Ünsal Ban ile görüşerek ‘Aranızda anlaşın, bu rakamda ortayı bulun, beyefendi kızıyor’ dediğini öne sürdü.

Bu iddia bugün Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrası Çelik’e soruldu. AKP Sözcüsü, ‘‘Bahsettiğiniz milletvekilinin söylediği her şey yalan çıktı. Bahsettiği şey, bu arkadaş fazla dizi seyrediyor anladığım kadarıyla. Olsa da söyleriz. Biz resmi bir siyasi partiyiz, işlerimiz şeffaf’’ yanıtını verdi.

Sedat Peker geçen yıl YouTube’da yaptığı paylaşımlarla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar gibi isimleri de ilgilendiren birçok iddiayı gündeme getirmişti.

Peker, yaşadığı Dubai’de Birleşik Arap Emirlikleri yönetiminin kendisine bu konuda yasak getirdiğini söyleyerek Ekim ayında yayınlarına son vermiş; ancak sessizliğini geçen ay bozmuştu.

VOA tarafından geçilen Erdoğan ve Bahçeli İsim Vermeden Peker’i Hedef Aldı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Erdoğan ve Bahçeli İsim Vermeden Peker’i Hedef Aldı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Erdoğan ve Bahçeli İsim Vermeden Peker’i Hedef Aldı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.