Erdoğan Trump’la telefonda güvenli bölgeyi konuştu

Erdoğan Trump’la telefonda güvenli bölgeyi konuştu

ABONE OL
00:13 - 07/10/2019 00:13
Erdoğan Trump’la telefonda güvenli bölgeyi konuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ABD Başkanı Donald Trump telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan yapılan basın açıklamasında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ABD Başkanı Donald Trump’ın arasında gerçekleşen telefon konuşmasına dair bilgiler yer aldı.

Açıklamada “ABD askeri ve güvenlik bürokrasisinin, iki ülke arasında sağlanan mutabakatın gereklerini yerine getirmemesinden duyulan rahatsızlık Sayın Trump ile paylaşılmıştır” denirken, “Sayın Cumhurbaşkanımız, PKK-YPG kaynaklı terör tehdidinin ortadan kaldırılması ve Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönüşünü sağlayacak koşulların oluşturulması için güvenli bölgenin şart olduğunu ifade etmişlerdir.” ifadesine yer verildi.

Güvenli bölge üzerine konuşulduğunun vurgulandığı açıklamada aynı zamanda Erdoğan’la Trump arasında önümüzdeki ay Washington’da bir görüşme gerçekleşeceği bilgisi verildi.

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.