DOLAR

32,5900

0.34%
EURO

34,8687

0.36%
ALTIN(gr)

2.504,66

0,82%
BİST 100

9682.21

0,82%
Erdoğan TCMB Başkanı’na Güvenini Kaybediyor mu?

Erdoğan TCMB Başkanı’na Güvenini Kaybediyor mu?

ABONE OL
13:47 - 08/10/2021 13:47
Erdoğan TCMB Başkanı’na Güvenini Kaybediyor mu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Reuters Haber Ajansı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 ay önce göreve getirdiği Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’yla arasında iletişim sorunlarının olduğunu ve Erdoğan’ın Kavcıoğlu’na güvenini kaybetmeye başladığını iddia etti.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu

Habere göre konuyla ilgili ajansa değerlendirmede bulunan üç farklı kaynak, TCMB Başkanı Kavcıoğlu’yla Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki iletişimin son haftalarda azaldığını söyledi. Ajans, haberinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son 2,5 yılda üç kez Merkez Bankası Başkanı değiştirdiğini hatırlatarak bu başkanların döneminde yaşananları da hatırlattı.

Söz konusu haber Türkiye’de piyasalar üzerinde olumsuz etki yarattı. Haberin ardından Türk lirası Amerikan doları karşısında değer kaybetti ve Dolar/TL kuru 8,97’ye yükseldi.

Altun yalanladı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla haberi yalanladı. Altun, mesajında, “’Yalan haber’i sosyal medyanın sorunu zannediyorduk. Fakat görüyoruz ki artık ana akım medya da aynı meseleden muzdarip. Büyük medya kuruluşları bile bu tür yalanları kolayca dolaşıma sokabiliyor. Bu endişe verici bir durum. Her ikisi de YALAN” ifadelerini kullandı.

VOA tarafından geçilen Erdoğan TCMB Başkanı’na Güvenini Kaybediyor mu? haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Erdoğan TCMB Başkanı’na Güvenini Kaybediyor mu? haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Erdoğan TCMB Başkanı’na Güvenini Kaybediyor mu? haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.