Erdoğan : “S-400 Satın Almamıza Değdi”

Erdoğan : “S-400 Satın Almamıza Değdi”

ABONE OL
15:06 - 30/09/2021 15:06
Erdoğan : “S-400 Satın Almamıza Değdi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Dün Rusya Lideri Vladimir Putin’le görüşen ve yeni bir S-400 füze savunma sistemi satın alınmasına dair istişarelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO zirvesi kapsamında bulunduğu ABD’de konuştuğu New York Times Gazetesi’ne, ABD’yle sıkıntı yaratmasına rağmen S-400 sahibi olmanın “Buna değdiğini” söyledi.

Erdoğan, New York Times editörleriyle yaptığı söyleşide “Biz kendi silahlarımızı alıyoruz. Buna değdi. Savunmamızı istediğimiz gibi güçlendirebiliriz” ifadelerini kullandı. Erdoğan, bu konuda daha önce NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve eski ABD Başkanı Donald Trump’la görüştüğünü söyledi. Cumhurbaşkanı, Stoltenberg ve Trump’ın da Türkiye’nin kendi silah seçimini yapma konusundaki hakkını teslim ettiklerini belirtti.

Eğer ABD, Türkiye’ye Patriot füze savunma sistemi satsaydı bunu alacağını söyleyen Erdoğan, Türkiye ve ABD’nin uzun yıllara dayanan ilişkileri olduğunu ve bunun korunması ve güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta geçtiğimiz hafta katıldığı BM toplantıları sırasında ABD Başkanı Joe Biden’la görüşememesinin ardından iki ülke ilişkilerinin Biden döneminde iyi başlamadığını söylemişti.

VOA tarafından geçilen Erdoğan : “S-400 Satın Almamıza Değdi” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Erdoğan : “S-400 Satın Almamıza Değdi” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Erdoğan : “S-400 Satın Almamıza Değdi” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.