DOLAR

32,3664

0.14%
EURO

34,9758

-0.31%
ALTIN(gr)

2.324,18

0,22%
BİST 100

9079.97

0,22%
Erdoğan MIR’le İlgili Ekonomi Yönetimini Topluyor

Erdoğan MIR’le İlgili Ekonomi Yönetimini Topluyor

ABONE OL
13:07 - 22/09/2022 13:07
Erdoğan MIR’le İlgili Ekonomi Yönetimini Topluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türkiye’deki bazı özel bankaların Rus ödeme sistemi MIR’in kullanımını askıya almasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın ekonomi odaklı üst düzey bir toplantı yapacağı bildirildi.

Reuters haber ajansının isminin açıklanmasını istemeyen iki kaynağa dayandırdığı haberinde, toplantıda Rus ödeme sistemi MIR ve olası Batı yaptırımları ele alınacak.

Kaynaklar ayrıca toplantıda, Rusya ile yapılan anlaşmalar, İstanbul borsasında son dönemde yaşanan kuvvetli dalgalanmalar ve genel ekonomik durumun da görüşüleceğini belirtti.

Denizbank ve İş Bankası, Washington’un Rusya’ya yönelik ekonomik yaptırımların MIR ödeme sistemiyle delinebildiği uyarısının ardından bu hafta MIR’in kullanımını askıya almıştı.

ABD Maliye Bakanlığı, bu ödeme sisteminin yaptırım listesinde yer alan kişilere ait para transferleri ve benzer işlemlerde kullanılabileceği uyarısında bulunmuş ve bu ödeme sistemi aracılığıyla yaptırımların delinmesi çabalarına dikkat çekmişti.

Reuters haber ajansı, NATO üyesi olan Türkiye’nin Batı’nın Rusya’ya yönelik yaptırımlarına ilkesel olarak karşı çıktığına dikkat çekerek, Ankara’nın hem Moskova hem de Kiev ile yakın bağlara sahip olduğunu aktardı. Ajans diğer yandan Türkiye’nin Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini kınadığını ve Ukrayna’ya silahlı insansız hava araçları gönderdiğini anımsattı.

Reuters, Rusya’nın Ulusal Kart Ödemeler Sistemi Başkanı’nın bu sabah iki bankanın askıya almasına rağmen MIR ödeme sisteminin Türkiye’de çalışmaya devam ettiğini söylediğini bildirdi.

ABD yaptırımları, Moskova’nın mali yaptırımları delmesine yardımcı olmakla suçlanan kişi ve kurumları hedef alıyor. ABD Hazinesi geçen ay büyük Türk şirketlerine bir mektup göndererek yaptırım uygulanan Ruslarla ticari ilişkilerini sürdürmeleri halinde ceza alma riskiyle karşı karşıya kalacakları uyarısında bulundu.

Bu hafta başında ABD yönetiminden üst düzey bir yetkili, Washington’un yaptırım riski nedeniyle daha fazla bankanın MIR ile ilişkisini kesmesini beklediğini söyledi.

VOA tarafından geçilen Erdoğan MIR’le İlgili Ekonomi Yönetimini Topluyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Erdoğan MIR’le İlgili Ekonomi Yönetimini Topluyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Erdoğan MIR’le İlgili Ekonomi Yönetimini Topluyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.