Er meydanı mesaisi başlıyor

Er meydanı mesaisi başlıyor

ABONE OL
17:25 - 01/07/2009 17:25
Er meydanı mesaisi başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 
 
Er meydanı mesaisi başlıyor
Olimpiyatlardan sonra dünyanın en eski spor organizasyonlarından olan 648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 3 Temmuz Cuma günü, Edirne Sarayiçi mevkindeki Er Meydanı’nda başlayacak
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, bu yıl Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne 2 bin pehlivanın katılmasını beklediklerini belirterek, ”Yağlı güreşin ana vatanı Edirne Kırkpınar Er Meydanı’dır ve Türkiye Başpehlivanı, Sarayiçi’nde seçilir. Bizler 648 yıldır yaşatılan tarihi bir geleneğe tanıklık etmenin ve düzenlemenin onurunu ve mutluluğunu yaşamaktayız. Kırkpınar, ağası, pehlivanı, cazgırı, davulcuları, zurnacıları, galibi, mağlubu, bezcisi, yağcısı, peşrevi, kırkızı dipli mumu, altın kemeri, çevirmecileri ve de seyircisiyle bir kültür iklimidir” dedi.
Edirne Belediyesi bu yılki başpehlivanlık güreşlerinde birinci olacak güreşçiye 16 bin lira, ikinciye 13 bin lira, üçüncü ve dördüncüye 5 biner lira para ödülü verecek.
Derece alacak pehlivanlara Devlet Bakanlığı, Kırkpınar Ağası, çeşitli özel ve kamu kuruluşlarınca da para, kupa, madalya ve çeşitli hediyeler verilecek. (A.A) 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.