Ensemble Olivinn Grubu'ndan nefes kesen konser

Ensemble Olivinn Grubu'ndan nefes kesen konser

ABONE OL
13:12 - 17/07/2019 13:12
Ensemble Olivinn Grubu'ndan nefes kesen konser
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ensemble Olivinn Grubu’ndan nefes kesen konser

Berlinli sanatçı Sinem Altan, Begüm Tüzemen, Özgür Ersoy ve Axel Meier’den oluşan Olivinn Müzik Grubu, Kunst Bunker “Artist Homes “salonunda verdiği konserinde müzik severlere harika unutulmaz bir gece yaşattılar.

Ensemble Olivinn Grubu dörtlüsü bugüne kadar birçok ödüle layık görüldü. Ayrıca 2017′ yılında Bellevue Sarayında Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gaucks,’a yanı sıra Almanya, Avrupa, İstanbul ve Ankara’da çok önemli tarihi mekanlarda konserler sergilediler.

İki bölümden oluşan müzikal konserde grup kendi kültürünün özelliklerine sadık kalarak tarzlar arasında inanılmaz bir uyum yakalamış, grubun müzik yönetmenliği yorumlanan eserlerin birçoğunun aranjmanları ve besteleri eğitimini Berlin’de üstün başarıları ile tamamladıktan sonra Avrupa Besteciler ödülüne laik görülmüş olan genç besteci ve piyanist Sinem Altan’a aittir.  

İstanbul doğumlu Soprano Begüm Tüzemen ise çeşitli vokal stilleri ve geniş oktav aralığı ile multistilistik ses karakteriyle bu dörtlünün müzikal yolculuğundaki soluklar bir çok Anadolu enstrümanına kattığı sınır tanımayan yorum ve doğaçlamalarıyla adından söz ettiren Özgür Ersoy ve batı davul kültürünün dışında Anadolu ve şark ritimlerindeki hakimiyetiyle Berlinli perküsyonist Axel Meier, grubunun vermiş oldukları konserlerde güzel ezgileriyle Osmanlı Anadolu ve Schubert’in Leiemann’ı  müzikleriyle harmanlanmış  bu bölümde „Gute Nacht- Schubert- „Kara,“Leıermann Ayva,“ Lindenbaum,“Hüzün,“ Der Sommer-Mazı,“Wegweiser Uzun İnce,“ Anadolia -new song. gibi muhteşem eserleri seslendirdiler.

İkinci bölümde; „Şarkılar Semahi, “O Sensin, “ Seguidille-Karmen, Gesang- Klavier,“ Dinle Sevgili, “ Baby Tango,“ Habibi,“ Türkish Mambo Samba  Medley-Cayırda Buldum Seni- Mas que na da, „Kesik Çayır, ile son bulan konser den sonra ayakta alkışlanan sanatçılar tekrar sahne alarak üç eser daha seslendirdiler. „Düşüme Hiç, İstanbul ve Allı Turnam gibi eserleri seslendirdiler.

ha-ber.com/Orhan Önaldı

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.