ENFLASYON; “KREDİ KULLANMADAN FAİZ ÖDEMEKTİR “

ABONE OL
21:44 - 21/04/2022 21:44
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Aldığınız krediyi geri öderken, vade farkına karşılık ödediğiniz fark faizdir. Bunun hesabı da ülkelerin enflasyon farkına göre değişir. Yazıyı okurken benim 4 yıllık ekonomi mezunu olduğum aklınızda bulunsun, başkaları ile karıştırmayın!

Enflasyon ise almadığınız kredinin vade farkını ödemektir!

Bir litre benzini geçmişte 6 TL ye alırken bugün 26 TL ye alıyorsanız, aradaki 20 TL almadığınız “Benzin kredisinin “faiz ödemesidir.

Gittiniz bir ev aldınız ve kredi ödemesi bitmeye ödediğiniz faiz kadar mülk değer kazanmış olabilirdi.

Fakat aynı arsayı enflasyon yüzünden bir sene sonra iki misline almışsanız, bu işlem kullanmadığınız “Arsa kredisine “%100 faiz ödemiş olmaktan ileri gitmez. Enflasyon olmasa beş yıl sonra bile aynı fiyata alabilecektiniz.

Beceriksiz hükümetlerin ekonomi politikası neticesinde yüksek enflasyon yaşatması, düşük faiz ortamında kredi kullanmadan yüksek faiz ödetmekten başka bir şey değildir.

Yağ kredisi kullanmadan, üç katına çıkan sıvı yağ fiyatlarından dolayı faiz ödersiniz.

Hükümet faizleri %50 yapsa, döviz ve yağ fiyatları sabit kalsaydı;

Üç yıl önce 35 TL fiyatla aldığınız sıvı yağ 235 TL olmazdı, Benzin 23 TL değildi 6 TL olurdu. Düşük faiz diretmesinin, kredi kullanmadan yüksek faiz ödemesi yaptırdığını hiç düşündünüz mü?

Bu fikirlerimi size anlatacak kalitede bir muhalefet olmayışı ülkenin temel sorunudur!

“Ben ekonomistim” diyen AKP genel başkanı Tayyip Erdoğan en verimli çağlarında sahalarda futbolcu idi!

AKP genel başkanı Erdoğan “Orada amatör karmasına seçildik. 7 senelik süreçten sonra da İETT’ye transfer oldum. Orada da 7 yıl oynadım. Bunun da beş yılı hep grup şampiyonluğuyla, İstanbul Şampiyonası ve İstanbul Şampiyonluğu ile geçti. “

Benim anladığım gençlik yıllarında 14 sene futbol oynamış. Ekonomiyi de ülke yönetirken öğrenmeye çalışıyor “acemi nalbant” hesabı!

Size gelen elektrik faturasını zamanında ödemezseniz, faiz haramdır diyen AKP genel başkanı Erdoğan imzası ile yayınlanan kararda;

2019 tarihinden geçerli olmak üzere aylık %1,6 faiz ödemeniz gerekiyor.

Yıllık yaklaşık olarak %20 faiz istiyor. Faiz haramsa, 20 senedir yönettiğiniz bir ülkede neden gecikme faizini kaldırmadınız?

Kısacası çökmekte olan bir ekonomi ve gün geçtikçe fakirleşen bir halk var. AKP hükümeti son 20 senede ülkeyi çıkılmaz bir duruma getirdi.

Hem hükümet hem de vatandaş olarak, AKP öncesi kazandıklarımızı satıp ayakta kalmaya çalışıyoruz. Fabrikalar, limanlar, evler arabalar ve tarlalar satılıyor. Geçmişte biriken namus ve ahlak derseniz satış için sırasını bekliyor. Kimi “kitabını”, kimisi de kalemini satıyor.

Ey okuyucu;

Ender satmamışsa kalemin, Ürkekliğindendir müşterinin….

Ya doğruya destek vereceksin ya da satılmışlığın sebebi sensin!

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.