Endonezya'da 6 Dakika Arayla İki Büyük Deprem

Endonezya'da 6 Dakika Arayla İki Büyük Deprem

ABONE OL
05:10 - 20/08/2020 05:10
Endonezya'da 6 Dakika Arayla İki Büyük Deprem
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Endonezya’nın Sumatra Adası sabaha karşı iki büyük depremle sarsıldı. Amerika Jeolojik Araştırmalar Merkezi verilerine göre eepremlerin ardından tsunami uyarısı yapılmadı.

Yerel saatle sabaha karşı meydana gelen depremlerin şiddeti 6,8 ve 6,9 olarak kaydedildi. İki deprem 6 dakika arayla oldu.

Hint Okyanusu Tsunami Uyarı Merkezi, Hint Okyanusu’na kıyısı bulunan ülkelere yönelik herhangi bir tsunami tehlikesi bulunmadığını açıkladı.

Arka arkaya yaşanan depremlerde ciddi bir hasar ya da can kaybı olmadığı tahmin ediliyor.

2018 yılında Sulawesi Adası’nda meydana gelen deprem 4,300’den fazla kişinin ölümüne ve çok sayıda kişinin kaybolmasına neden olmuştu.

2004 yılında 9,1 büyüklüğündeki tarihin en büyük sarsıntılarından birini yaşayan Sumatra Adası ve çevresinde 220 binden fazla kişi hayatını kaybetmişti. Ölenlerin 170 binden fazlası Endonezya’da yaşayanlardı.

Uzmanlar sık sık büyük sarsıntılara sahne olan bölge için “Ateş çemberi” benzetmesini yapıyor.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.