EN GÜZEL MUTLULUK İNSANIN KENDİNİ SEVMESİYLE BAŞLAR

ABONE OL
11:30 - 14/09/2022 11:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İnsanın kendini sevmesi ve küçük şeylerden mutlu olması ne güzeldir.

Fakat birçoğumuz bunları istesek de başaramıyoruz. Bu yüzden hayattan hep büyük beklentiler içine girerek güzelim hayatı kendimize zehir ediyoruz.

İnsanın kendiyle barışık ve mutlu olması kendini Fark etmek ile başlar.

Bunun adı ise Farkındalıktır. Kendimizi bütün olumlu veya olumsuz hallerimizi bilmemiz ve tanımamız gerekiyor.

Kişiliklerine ilişkin farkındalığı az olanlar kendilerini kusursuz yeterli görürken, diğer güçlü ve zayıf taraflarının farkında olamıyorlar.

Kendileri tanıyanlar ise, Ruh hallerinin farkında oluyor ve neden iyi ya da kötü davrandıklarını nelere sıkıldıklarını ya da kendilerini neden güçsüz hissettiklerini çok iyi biliyorlar. Kendilerine ilişkin farkındalıkları zayıf kişiler ise, Sorunlar karşısında daha çok başkalarını suçlamaya bayılırlar. Mesela, sorunları olsa bile bu sorunlardan kaçıp bunları başkalarına ve onları suçlama gibi kendi dışındaki kişi ve olayları yönetmek tavırlarına giriyorlar.

Duygu ve düşüncelerini, mutluluklarını yaşayamıyorlar. Örneğin, En çok sevdiğimiz bir küçük eşyamızı, kalemimizi veya defterimizi kaybettiğimizde o eşyalar için bir veya iki gün üzülüyorsak, bu olaylar bizlerin duygusal becerilerimizin zayıf olduğunun ifadesidir.

Oysa ki, Duygularımızı serbest bırakıp yaşamak bizlerin elindedir. Duygularını serbest bırak, istediğin şeyi ve istediğin hayatı yaşa. Çünkü bu hayat senin hayatındır.

Kimse için değil Kendin için yaşamalısın. Duyguların Özgür olması demek, Kendinle barışık olmak kendini Sevmek ve kendine güvenmektir. En güzel insan güven veren ve kendini bilendir, kendini sevendir.

O halde kendimizi sevelim güvenelim küçük şeylerden mutlu olalım. Unutmayalım ki, eğer biz küçük şeyleri seversek, onlar bize büyük mutluluklar olarak geri dönüyor.

Hayatımızı farklı kılıyor.

Hayatınız Farklı, Yolunuz güvenli, Gönlünüz huzurlu, Gününüz mutlu olsun.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.